Hoppträning!

Äntligen hemma från skolan! No provet kändes helt okej. Nu sitter jag och kollar på film, ska äta och sedan byta om då jag ska ha hoppträning! Vi ska åka till min tränares stall och träna ;) bloggar mer om det sen!

//Agnes


....

Ska lägga mig nu. Gick super i stallet, mer om det imon.

God natt

Kram Matilda

https://cdn1.cdnme.se/3540045/7-3/pic_512e7f4ae087c32e75cfeb09.jpg" class="image">


Plugg hela kvällen..

Måste plugga no hela kvällen, har ni prov imorgon och jag kan inte mkt alls :/ hinner därför inte blogga mer idag!

//Agnes


Skolan

Ska nu ha no.
Det har börjat bra. Doft lektioner.
Bild
Data
Och sen fritt på svenskan då det hålls på med dem nationella
Nu no
Och sen so

Efter det så blir det stallet och rida dressyr i det fina vädret.

Hörs senare!

Kram Matilda


Imon

Ja imon är det dags för skola igen efter sjukan, börjar dagen med bild, rätt skönt ändå! Slutat dock sent.... 14:55, är i stallet 15:50 och då ska jag äntligen få rida min stjärna igen!🌟

Aa men nu ska jag sova. Upp 06:20, är seeeeg på morgonen. Höra imon

//Matilda


<3


Ridpasset-tisdag

Det blev jag som fick rida i alla fall. Egentligen hade jag inte tid att lägga två timmar i stallet då jag behöver plugga inför ett no prov till torsdag, men kände att jag var tvungen, Almeida behövde få röra på sig nu när hon tävlade i söndags och vilade igår. Ibland får hästarna komma i första hand ;)

Ridningen gick i alla fall bra. I början va hon väldigt stel och stark i munnen, inte konstigt eftersom hon hoppade i söndags och vilade igår,. Men jag jobbade henne på volter och serpentiner och flyttade henne för skänkeln mm för att få henne mjukare, de sista tio minuterna gick hon väldigt bra och slappade av och arbetade rätt i ett lagom tempo :)

Imorgon blir det en stallfri dag då jag ska plugga.. På torsdag är det hoppträning! Hörs imorgon <3

//Agnes


Stallet

Mår bättre idag och åkte därför till stallet. Gjorde bara i ordning. Tog av Hannibal täcket eftersom det är så fint väder!:) imon ska jag till skolan igen och såklart rida.

Hörs kram Matilda


Stallet


Tandläkaren

Sitter hos tandläkaren och väntar på min tur, ska dra ut en till tand.. Min syster mår inte bra så hon kan nog inte rida och det brukar göra väldigt ont i munnen efter att jag har dragit ut en tand så vet inte om jag kommer kunna rida heller, får se sen! Nu måste jag gå, men jag bloggar mer sen!

//Agnes


Hannibal

nu när jag är hemma tänkte jag skriva om hur jag fick min skatt.
 
Det började sommaren 2009. Jag hade en C-ponny på foder men lkände att jag ville ha en D-ponny, köpa en D-ponny. Vi letade nästan hela sommaren och sen när jag började 6.an så hittade vi en 6årig D-ponny valack som skulle ut på foder. Han stog i Alejennylund och vi åkte dit för att titta påm honom. Kommer ihåg att han hade ett brunt scapa sett på sig. Ägaren var över 18 så dom behövde bli av med honom. De hade imp han från Danmark när han var 5år. Vi hade med oss en duktig tjej som kunde mer än mig och min kompis. Jag var rädd och närvös men det flöt på bra.
 
Jag red runt lite i paddocken och hoppade lite. De hade en gård i mellan järnvägen och motorvägen så de skulle sälja gården till vägverket (?)
 
 
förra ägaren och hannibal
 
Jag fick bestämma mellan honom och den C-ponnyn jag redan hade och då valde jag hannibal då vi fick köpa honom för samma pris han var värd när vi hämtade honom.
 
När jag en dag kom hem efter skolan och skulle till stallet så stog han där i hagen och jag blev överlycklig. Men Magic som C-ponnyn hette skulle inte åka försen om två veckor så jag fick rida två ponnys tills han åkte.
 
Började rida försiktig då han var spänd och rädd. Bockade lite då och då men ville inte ge upp.
 
 
Jag började träna och han var jätte duktig. Vi hämtade honom i Agusti och i oktober startade jag min första tävling med honom. >En blåbärshoppning 60-70cm. Första klassen bockade han av mig och andra ett ner. Men vi kömpade på och började hoppa högre och högre, men gick även dåligt vissa dagar, men det gör det ju för alla...
 
 
 
Vi startade fler och fler pay and jump och gick oftast felfritt. Gick ganska långsamt fram med honom då han bara var 6år gammal.
 
 
Sen startade vi lite lokala och hade runt 4-8 fel men resultaten blev bättre ju mer jag red honom. Sommaren 2010 placerasde jag mig för första gången och sen har det flytit på.
 
Div 2 andra omgången så kom jag 6.a i första klassen laget blev trea och så fick jag öven med mig en 11.e plasering med mig hem:D Gången efter det så rev alla ut sig nästan, var inte många felfria på hela tävlingen. Jag hade fden mest oruttenerade ponnyn i laget. Hade ett stopp i första klassen, men gissa vad vi gick felfritt och kom till omhoppning. Slutade på en 5-e plats då jag red utan stigbyglar hela banan då lädret sprack haha.
Laget blev inte placerat men fick totalt en 3.e pacering med oss hem.
 
 
Året där efter gick allt perfäckt. Men som ni kanske vet så hade inte jag den bästa hoppstilen men det flöt på ändå. Tävlade lite dressyr med 50% + och det gick bättre och bättre på både träning och tävling.
 
 
Började året med att gå felfritt på de pay and jumper jag startade och avslutade med en tävling i alingsås. L.c+ - L.c +
Första klassen rev jag sista hinder i omhoppningen men hade den snabbaste tiden så fick en 5.e placering. i lagklassen var jag den ända i laget som var felfri. Jag satsade i omhoppningen men han hoppade så stort att jag inte nhan svänga men kom 2.a :D
 
 
Sen 2012 hjälpte Angelica mig sjukt mycket med min sists och hoppstilen och jag blev bättre och bättre. Hannibal fick mer och mer muskler. Starkare och roligare att rida. Jag gick felfritt L.B och fått många placeringar i L.C. Tävlade mest Clearround 2012 och var oftast felfri. Vi vann gotacuppen och fick många rosetter med mig hem från alla clearrounder. Vi tränade stenhårt under 2012 och är glad att jag valde att träna mer och tävla mindre, har bättre chanser inför detta årets tävlingsår. Vi aslutade med kmet på Bfk. Felfri och kom till omhoppning i L.b´n och det var L.a (?) i omhoppningen och fick ändast ett ner. Jätte nöjd. Sen fick han vila och sen har det flytt på bra med träning hemma och den träningen jag hitils har tränat för Angelica.
Snart ska jag ut på några clearrounder och lokal och för hoppningsvis debutera L.a.
 
 

My day

Min dag idag = sängen....

Ja så såg min dag ut idag. Mår fortfarande dåligt och blir såklart hemma imon då det troligt vis är magsjuka då syrran och mamma haft det, har inte spytt men mår illa och har ont i magen. Hoppas må bättre imon!

Hörs/ Matilda


Frågestund!

Det va ett tag sedan jag hade frågestund så tänkte ha en liten nu där ni kan fråga mig vad ni vill! Kommer även att dela ut två länkningar till två av er som jag kommer välja efter jag har svarat på alla era frågor!

Skriv era frågor eller vad ni vill veta i detta inlägg!


//Agnes


True


Hejsan!

Har ju haft hemstudiedag idag ;) har varit hemma och kollat på film och städat mitt rum, sen så gick jag till Tea för att plugga so (en uppgift vi skulle göra idag) Som jag sa innan så fick Almeida vila idag, imorgon ska hon skrittas ut en sväng om det går annars blir det dressyr i manegen! Bloggar mer imorgon,

-Vi ska ha en tävling här på bloggen snart så håll utkik!

//Agnes


Douglas l


Plugg..

Sitter hos Tea och pluggar! Almeida vilar idag! Hörs senare!

//Agnes


Sjuk

Ingen skola och inget stall. Mår inte alls bra. Har legat i sängen hela morgonen. Men hoppas jag mår bättre snart så jag får rida min pluttis <3

//Matilda


Falbygden-LB-24/2/13

Första lokala tävlingen med Almeida, det blev en andra plats :)


2:a i LB:n !!

/Agnes


Falköping!

Nu åker vi mot Falköping!

/Agnes


Lördag

Dagen började med att åka till stallet och fixa lite inför imorgon medans min syrra hade dressyrlektion! Sen så åkte vi direkt till grandprix på boråsridhus och va där till 6 ungefär ;)

Nu sitter jag framför tv:en och kollar på melodifestivalen, ska strax äta ;)

Imorgon taggar vi tävling i Falköping! Ska hoppa lok LC och LB :) kommer förhoppningsvis uppdatering under dagen imorgon!

//Agnes


Boråsgrandprixen


Isak Danielsson

Isak sjunger på Borås ridhus, Grand prix showen.


Hoppning

Hoppningen gick bra, bloggar mer om det sen!

/Agnes


Stallet!


På bussen

Sitter på bussen på väg till skolan, vi har tre idrottsinlämningar idag så jag har ganska mycket att göra. Efter skolan blir det hoppning med Almeida ;) bloggar mer i eftermiddag!

//Agnes


Dåligt!

Vet att det varit dålig uppdatering men har varit mycket det senaste så inte funnits tid. Idag hade jag nationella i sv eftersom jag var sjuk då det igentligen var. Gick hyfsat. Sen vanlig skoldag, Hanna fick vila idag med då det var Grand prixen som jag hjälper till lite på. Var där idag och gud vad fina hästar det finns! Så stora och så snygga! 😍 Aa stog på framhoppningen en stund.
Sen plockade vi bort allt och åt hamburgare ;) sen hem plugga och åt. Nu ska jag plugga lite spanska innan jag lägger mig.

Imon blir det dressyr i paddocken på Hannibal.

Hörs // Matilda


Snabbt

Hej! Skolan gick bra. Hade prov i dag oxå. Hanna vilade idag och kommer vila imon oxå då det är Grand prixen på ridhuset. Aa nu ska jag sova

God natt

(Mobbad bild hahaha)

// Matilda


Onsdag

Hej! Idag va det skola som vanligt, pluggade idrott hela dagen. Sen åkte jag till stallet för att rida Almeida, jag red dressyr i manegen. I början ville hon inte arbeta och lyssnade inte på min skänkel men i slutet släppte det och hon slappnade av och gick i fint i form och lyssnade bättre på min skänkel :) hon har kännts väldigt fin i dressyren de två sisa dagarna när jag har ridit :) igår va hon hur fin som helst! Jag börjar lära mig mer och mer hur jag ska jobba henne :) imorgon kan jag inte rida så hon får vila, på fredag måste hon hoppas lite eftersom det är tävling på söndag i falbygden ;) ska hoppa LC och LB!

//Agnes


Bloggflytt!

Vi kommer flytta bloggen till weride.se om någon dag! Den portalen vi skrev om för ett tag sedan (en bloggportal för hästbloggar) vi kommer blogga här tills vi har fixat allt på weride med header osv.. Allt är ju nytt så vi vet ju inte riktigt hur det funkar ;) men vi kommer blogga som vanligt här till vidare och vi kommer skiva våran nya adress när allt är klart!

//hhoppryttarnaa


Plugga

Dags att plugga lite no nu:/
Hörs imon.

Matilda


Till stallet

Hade so prov i skola idag, gick helt okej :) hemma har jag bara kollat film, ikväll måste jag plugga idrott och hälsa saker.. Men först blir det stallet! Ska rida dressyr i manegen. Hörs senare!

//Agnes


Stallet

På väg till stallet nu. Väntar på bussen i det is kalla vädret, hatar verkligen vintern! Hörs senare

Matilda


I skolan..

Sitter i skolan (har rast) och har precis ätit lunch, ska snart gå och byta om för vi har idrott. Hörs senare!

//Agnes


No

Har no nu. Första skoldagen efter lovet. Hade velat ha längre lov men vad gör man. Snart är det ju påsk lov. Längtar så. Denna vecka har jag no prov matte prov och spanska prov och ett nationellt prov i matte. Kommer dö! Ja bara att bita ihop. Hörs senare

//Matilda


Skola imorgon..

Då va lovet redan slut och skola imorgon igen.. Vi ska ha so prov på tisdag och idrottsinlämning senast fredag.. :/

Idag så har jag i alla fall varit på Ikea, köpte en byrå till mitt rum. Sen så åkte jag och tränade en stund, sprang på öppnandet i ca 25min och lite annat. När jag va hemma igen så duschade jag och pluggade so en stund, nu så sitter jag framför tv:en och kollar på fotboll ;)

ska lägga upp ett schema för ridningen under veckan, kommer upp imorgon!

/Agnes


Plugg..

Pluggar so just nu så jag bloggar senare!

/Agnes


Ikea

Mot Ikea!

Dagens outfit:

Tröja-HM
Jeans-dr denim
Jacka/kavaj-zara i Gbg
Skor-Johnny bulls

//Agnes


Lördag

Haft en toppen dag både fredag och lördag.

Vi vaknade väll vid tio. Åt frukost men sen kom vi inte längre haha. Vi satte oss vid tv och typ flamsade.
Vid ett? Åt vi lunch innan vi åkte till stallet, red ut på två piggiliner. Sen åkte jag hem till pappa och vi handlande, gjorde och åt tacos:) sen melodifestivalen och annat som gick på tv. Nu ska jag lägga mej ( är väldigt kvällstrött) såå vi hörs imon
Kram Matilda


Löördag

Hej ! Tänkte berätta lite om dagen, Matilda sov ju över igår så vi har jobbat mycket på den nya headern men när alla bilder va inlagda så kom vi fram till att vi inte va nöjda med resultatet.. ;) hahah, så vi får la se hur vi gör om vi ska ladda upp den eller inte. Vi vill ju ha en header som vi är 100% procent nöjda med och som vi ska kunna ha ett tag framåt. Vi funderar på om vi ska be någon annan göra den åt oss som är duktig och kan göra en riktigt bra ;) vet ni någon som gör bra header så kommentera gärna!

Annars har vi i alla fall kollat på film och vid två åkte vi till stallet för att rida ut Almeida och Aslan, ridturen gick bra fast både Almeida och Aslan va lite väl pigga så det blev inte så mycket galopp eftersom dom börja bocka osv.. ;) hahah, annars gick det bra i alla fall :) efter stallet släppte vi av Matilda och när jag kom hem har jag pluggat SO fram tills nu.

Imorgon hoppas jag att vi ska åka till Peter och hoppträna, men det va inte säkert att det gick för dom skulle visa upp en häst så vi får se imorgon.

Kanske bloggar mer under kvällen, nu blir det mat och sedan melodifestivalen!


//Agnes


Stallet

På väg till stallet och ska rida Aslan med Agnes. Ska rida ut en sväng. Hörs sen

//Matilda


Hoppträningen igår

Har inte hunnit skriva om hur hoppträningen igår gick så tänkte berätta lite kort om hur det gick och bad jag gjorde!

Jag började med att hoppa ett räcke några gånger och tränade mkt på att försöka få en kortare galopp och få henne att trampa mer under sig så jag lättare skulle kunna se avstånden och få henne att hoppa av rätt så och så att hon inte skulle bli för lång och hoppa av för tidigt så hoppet inte blir flakt. Jag tränade väldigt mkt på att vänta ut hindret och våga sätta av henne lite närmre hindret än vad jag brukar, alltså ta ett extra galoppsteg innan avsprånget . I början va hon ganska pigg och det va lite svårt att få henne i en kortare galopp men det gick bättre och bättre. Peter (min tränare) testade även att rida henne lite och tog några skutt, inga jätte hinder men bara för att känna på henne ;) han som är lite starkare än vad jag är försökte samla och korta galoppen innan han hoppade det såg jättefint ut och jag förstod vad han mena med att ta det där lilla extra steget innan avsprången ;) sen fick jag hoppa upp igen och hoppa några korta banor för att känna skillnaden nu när hon gick i en mer kortare galopp. Jag jobbade mycket med att verkligen våga vänta ut hindret och att ha henne i en lugn galopp innan och efter hindrerna. Det gick jättebra :) jag hoppade inte så högt idag då jag tränade mkt på just galoppen före och efter hindrerna och att ta det extra steget, hindrerna låg kanske på runt 85-1m. Almeida va jätteduktig, och lyssnade jättebra det sista gångerna! Har anmält mig ill Gp-ponny nu oxå i Kungsbacka! Förta kvalet är i slutet av mars tror jag det va ;) vi ska förmodligen upp till Peters stall och träna i hans manege på söndag också :)

Bloggar om dagen lite senare!

//Agnes


Stallet

Ska strax åka till stallet och rida lite. Sen till Agnes. Aa hörs senare

/Matilda


Almeida-14/2-13

Från hoppträningen för Peter Liljedorf


Dagen

Hej allihopa! Åkte till stallet vid elva. Sara red först och så red jag efter. Han var lite okoncentrerad idag men gick ok ändå. Sen drack vi varm choklad och så i stallet. Sen åkte vi hem till Emelie och åt lunch va där i ca två timmar. Skrållan fick leka med deras farfars lilla valp. Så söta. Sen åkte vi hem och sen kollade vi på soffa och handlade. Sen hem åt kvällsmat och hade alla hjärtans dag mys. Nu har jag precis duschat och ska nu lägga mej då vi ska till stallet vid tio och sen blir det sova hos bästis fästas Agnes :)

Hörs imon

Kram Matilda


Glad alla ❤ dag


Hoppträning!

Nu är jag på väg till stallet för hoppträning! Bloggar om hur det gick ikväll!

//Agnes


Jag och Agnes

Hahaha FAIL video blogg hahaha


Torsdag!

Godmorgon! Har precis ätit frukost, om en stund måste jag plugga till ett SO-prov vi har på tisdag.. Sen blir det hoppträning för Peter! Vad jag vet så ska vi vara i våran manege denna gången ;)

Ridningen igår gick bra, vi red först i manegen, vi la fram lite "läskiga" saker i manegen för att träna dom lite, Bpde Almeida och Aslan skötte sig jättebra fast Aslan hoppa säkert en meter rakt upp i luften när Matilda skulle rida över vattenmatta för första gången med han, hahaha ;))) sedan red jag mkt på volter för att arbeta lite mer på Almeidas form. Vi avslutade med att skritta ut en runda runt manegen sedan red Matilda tillbaka med Aslan :)

Bloggar mer under dagen!

//Agnes


Natti

Både Hanna och Aslan gick bra idag. Är sjukt nöjd och fick massa god skratt med Agne och Linnéa så nu säger jag god natt så hörs vi imon

/Matilda



Bock och hopp

Både busig och duktig Monlight shadow :)


Hoppar en vatten matta med Aslan

Ja så kan det gå


<3


Headern!

Nu ska jag sätta mig vid datan och fortsätta lite på header! Kommer upp en bild på den sen så ni får se hur den ser ut!


Hejsan!

Vaknade för ett tag sedan, har nyss ätit frukost ;) vid ett ska jag upp till stallet med Matilda för hon ska rida Aslan, vet inte riktigt vad vi ska göra, kanske rida ut eller så blir det väl dressyr eller bommar i manegen. Tyvärr kan vi inte hoppa då det är min syrras tur att hoppa henne i manegen och imorgon är det hoppträning. Eftersom både jag och min syster har Almeida "ihop" så blir det att vi måste turas om att hoppa så det blir varannan gång.. Jaja vi får väl se vad vi hittar på! Kanske bloggar från stallet sen!

//Agnes


Bock

Hahahaha


Bockande ponny

Rider en kompis ponny som hade lite mycket energi


Två ponnysar ❤

Ridit två små busar idag. Har inget batteri nu så mer "info" haha aa det kommer senare iaf.

Ha det bra så länge

/Matilda


Almeida LB-borås

Första tävlingen med Almeida, 90cm-felfri! Tyvärr dålig filmning.. Man ser inte när jag hoppar hinder två och tre


<3



Matilda


God morgon

Är hos tandregleringen.. Bloggar när jag kommer hem!

/Agnes


Första lovdagen

Måndag och första dagen på lovet ;) har bara tagit det lugnt och kollat på one tree Hill typ hela dagen ;) haha!

Nu blir det äta och sedan titta på top model på tv! Imorgon ska jag till tandläkaren två gånger.. Först tandregleringen och sen till tandläkaren för att dra ut en tand.. Sen blir det förhoppningsvis stallet och rida Almeida! Hörs imorgon'

//Agnes


Stallet

On my way till stallet nu. Blir ett dressyr pass i paddocken. Är fortfarande sjuk så kommer ta det lugnt.
Berättar hur ridpasset gått i kväll.

Matilda


Filmen

Nu har jag fixat filmen från tävlingen, så den kommer upp lite senare i eftermiddag!

//Agnes


Hund vakt

Är hund vakt åt grannens hund junior. Skrållan är oxå här. Vi har precis varit ute och lekt i snön. Nu sover dom och sen när dom vaknat ska vi ut på en promenad:)

Hörs senare // Matilda


Söndagskväll

Hejsan allihopa! Sitter just nu på mitt rum och lyssnar på musik annars inget speciellt,

Tävlingen gick som jag skrev tidigare jättebra och Almeida skötte sig bra och va lugn på framridningen och när vi lastade ut henne osv. Nu längtar jag verkligen till att tävlingssäsongen ska komma igång! Om några veckor finns det lite tävlingar, blir kanske att åka till falbygden-lokal och kanske en regional i Alingsås. Det känns väldigt bra nu inför tävlingssäsongen och jag ser fram emot alla tävlingar med Almeida under året!

Nu måste jag gå för jag ska äta sedan blir det ponnyakuten!

//Agnes


Saknar dig Sidney <3

En film jag gjorde några veckor efter att Sidney åkte.. Funkar inte att ladda upp den från datan till youtube så har bara filmat den med mobilen därför är det lite sämre bildkvalite


Snabbt om resultatet

Tävlingen gick jättebra, hoppade 90cm och va felfri! Almeida kändes jättefin fast hon va väldigt pigg ;)

//Agnes


filmen

här kommer filmen i bättre kvalite.
 
 
 

Stallet-fredag/lördag

Hej! Tänkte berätta om hur Ridningen gick igår och även idag ;)

Igår red jag i manegen med Matilda och Aslan, vi började med att värma upp dom sen hoppade vi ett litet hinder på en volt några gånger i trav och galopp. Självklart så ska det ju alltid vara något som gör att jag och Matilda inte kan göra det vi har planerat.. En unghäst va i manegen och longerades så vi fick hålla oss på en volt för det mesta så därför blev det inte då mkt hopp. Att vi alltid ska ha sån otur! Jaja, det gick i alla fall bra, Almeida va riktigt fin och mjuk och avslappnad!

Idag red jag ut med några i stallet, det va verkligen på tiden! Har inte kunnat rida ut på över två veckor pga att det blir mörkt så fort och det va ju träningar hela förra helgen. Almeida tyckte det va jätte kul och va riktigt pigg, hon ville helst galoppera hela tiden ;) haha, får försöka rida ut lite oftare nu när det blir bättre väder o så.

Det blir inte att åka till Kungsbacka imorgon pga snöovädret, detr ju en bit att åka.. Men istället gick det att efteranmäla till Borås klubbhoppning, så ska hoppa en runda där istället ;) min syrra ska hoppa en klass oxå så det blir varsin runda! Hoppas det ska gå bra! Bloggar om hur det går imorgon!

//Agnes


Fem saker ni inte visste om mej.

* är väldigt frysen om mej

* är rädd för mörker

* älskar twilight serien ^^

* tränar helst ensam med Hannibal

* jag dricker inte kolsyra

// Matilda


Dåligt! Vad tycker ni?!

Först burger king och sen Findus!
Vad tycker ni om att det säljs hästkött? Tycker det är fördjävligt!!
Bilderna tagna från ponnysanning.
//Matilda


God natt

Lägger mej nu. Är fortfarande sjuk:/ aja.

God natt

Matilda

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2013/pic_51157740e087c317b2ab5e64.jpg" class="image">


Saknar dig Sidney <3

En film jag gjorde några veckor efter att Sidney åkte.. Funkar inte att ladda upp den från datan till youtube så har bara filmat den med mobilen därför är det lite sämre bildkvalite


My best friend

Dålig kvalité. Filmar med mobilen på datorn!


Jag och Aslan

Litet skutt på den gula ponnyn



Hoppträningen

Här kommer en film från hoppträningen. Gick bra! Lugn och fin, dock lite stark men var trots allt första gången vi åkte utanför stallet och första hoppträningen sen i slutet av november och  första i grupp på ca 1år.
 
 
 

Sjuk idag

Har varit sjuk idag så inte orkar blogga. Men har typ kollat film, ute med hunden och i stallet ( red ej ) var där bara för att få komma ut lite;) aa nu ska jag sova så god natt.

Matilda


I skolan..

Sitter i skolan och väntar på att ha ph-samtal.. Kommer va hemma vid halv fyra, tror inte jag kommer kunna rida idag heller för jag har ganska mkt hosta. Hoppas jag blir frisk tills lovet och tills på söndag då jag förmodligen ska åka på en clearround i Kungsbacka och hoppa 80, 90!

Hörs senare i alla fall måste gå nu!

//Agnes


Skola..


Ovisade bilder

Här kommer lite bilder från hoppträningen i örby förra veckan! Inget bra kvalité, jag vet, dom är tagna från filmerna ;)


Fotbollskväll!

Nu blir det fotbollskväll med Sverige-Argentina ;)

//Agnes


Hemma..

Va hemma vid ett, har precis ätit lunch och nu ska jag kolla på tv! Svenska provet gick helt okej, kändes ganska bra i alla fall, vi slutade vid 12:15 när alla va klara. Mår sådär idag :/ har hosta nu och är fortfarande ganska trött.. Får se om det blir någon ridning idag.. Hörs senare!

//Agnes


Skolan

Idag ser skoldagen ut så att 08:20 har vi nationella prov i svenska till 12:10. Sen har vi vanliga lektioner där efter. Aa är nervös inför proven men tror det kommer gå bra! Hörs senare.

Matilda


Tisdag

Hej, sitter i soffan och kollar på one tree Hill och bara tar det lugnt, tror jag börjar bli sjuk.. Är konstig i halsen och känner mig trött.. Hoppas det inte är något eftersom jag har nationella prov imorgon och på fredag. Efter skolan idag så åkte jag till tandregleringen för att sätta i typ "gummiband" runt några tänder, ska få tandställning om någon vecka.. Vill helst inte ha det men jag kommer ju få fina tänder efteråt hoppas jag i alla fall!

Almeida vilar idag så om jag inte är sämre imorgon så ska jag rida då!

Det va lite om dagen än så länge, har alltså inte gjort något speciellt, hörs imorgon om det inte blir fler inlägg idag!

//Agnes


Igår och idag

Måndag- vanlig skoldag. Tråkigt. Sen åkte jag till stallet. Det var typ storm så red bara igenom honom lite. Sen hem. Byta om och fixa sej. Sen åkte jag och Agnes in till stan och åt på Jensen's. Det var gott men kan lova att Agnes inte va jätte glad på mej hahahaha.
Sen var det dax för bion. Läskig!! Men väldigt bra! Texas chain saw hette den och var i 3D. Vi hade iaf super kul!

Tisdag- idag var det hälso dag i skolan. Vi hade typ första hjälpen osv. Var väll okej. Efter skolan åkte jag till stallet. Red ordentligt i paddocken! Han var jätte fin:)
Nu är jag på väg hem. Ska hämta några tröjor till Grand prixen 21-24/2. Aa imon är det nationella prov i svenska för alla nior! Aa hörs senare.

Matilda


Helgen!

Hör kommer lite om min helg och dressyrträningarna!

På fredagen hade vi friluftsdag i skolan så slutade tidigt :) Almeida fick vila eftersom hon skulle gå två tuffa dressyrlektioner lör o sön.

På lördagen och söndagen så va Carl Hedin i vårat stall och hade dressyrträningar från kl 9-13!

På lördagen gick jag upp vid halv sju för jag skulle ha den första tiden.. Carl va lite tidig så jag hann inte värma upp innan han kom så jag fick en extra lång lektion eftersom han va med när jag värmde upp oxå ;) i början va Almeida mest pigg och stark och stel i munnen. Sen så red Carl Almeida en liten stund för att visa hur han mena att jag skulle göra när hon vill dra upp huvudet och inte vill jobba. Det va mkt att jag skulle använda min innerakänkel mycket dör då sänkte hon huvudet och utifrån det jobbade jag mer med händerna oxå, så fort hon drog upp huvudet skulle jag trycka med innerskänkeln tills hon lyssnade igen och sänkte huvudet igen, samma sak om hon "låtsades" vara rädd för ngt eller om hon fokuserade på annat än mig. Jag lärde mig sjukt mycket och fick många bra tips som jag kommer ha nytta av både när jag rider själv hemma och ute på tävlingar! Det sista så började hon lyssna mkt bättre och gick jättefint! På kvällen va jag och min familj bjudna till Tea (en kompis) och hennes familj så vi va där till 01:00 ungefär!

På söndagen gick jag upp lite senare för min lektion började 11:15, så jag va i stallet ca 10:00. När jag värmde upp va hon väldigt pigg men ändå ganska mjuk och avslappnad :) jag började med att trava henne på en volt något varv sedan hoppade Carl upp och visade lite tips. Han är en väldigt duktig ryttare så det va kul att se han rida henne lite! Sedan fick jag rida igen, fortsatte träna på samma saker som förra lektionen, det gick mkt lättare denna gången och hon gick verkligen riktigt fint när vi hittade ett jämnt och lagom tempo där hon arbetade som bäst. För att sedan göra det lite svårare så arbetade jag mkt med galoppen nu när traven funkade så bra, det va lite svårare i galoppen då hon har lite svårt för att ha en lugn galopp dör hon verkligen arbetar och går rätt men det gick bättre för varje ny galopp och det sista arbetade hon riktigt fint!

Jag har lärt mig väldigt mkt under dessa träningar med Carl och har fått masa bra tips om hur jag ska rida henne i olika situationer och vad jag ska träna mkt på nu och vad nästa steg sen ska vara osv. Carl gav oss mkt beröm och sa även att Almeida är en ponny att ta vara på och att jag ska vara rädd om henne och att han tyckte hon va en jätte fin ponny, kul att höra från en sådan duktig ryttare! Hoppas han kommer till vårat stall och har fler träningar snart! Tyckte han va en riktigt bra tränare och visade och förklarade tydligt vad han menade hela tiden!

//Agnes


Video inlägg

Skrittar och pratar! Snö oväder typ ;)


Dressyrträning-Carl Hedin-3/2-13

Lite från Dressyrträningen för Carl Hedin!


Monday..


Skola

På väg till skolan nu. I snö vädret! Aja blir väll bra. Igår vilade Hanna idag blir det dressyr i paddocken tror jag.

Här kommer vecko planeringen.

Måndag- dressyr
Tisdag- vila
Onsdag- dressyr
Torsdag- ängen
Fredag- vila
Lördag- uteritt
Söndag- ?

Allt detta om vädret till låter!
Ha det bra så länge.

Matilda


Nu funkar appen!

Nu äntligen funkar min blogg.se igen! Så kommer kunna blogga som vanligt imorgon! Är så himla trött just nu så jag orkar verkligen inte sätta mig och skriva ett långt inlägg nu men det kommer imorgon istället!

//Agnes

(Från Dressyrträningen idag för Carl Hedin)


Dålig uppdatering?

vet att det har varit dålig uppdatering av både mig o Matilda i någon dag nu! Min blogg.se app slutade funka i förrgår, vet ej varför.. Därav dålig uppdatering från min sida eftersom jag ofta bloggar från mobilen För jag har oftast inte tid till att sitta framför datan. Tänkte skriva ett lite längre inlägg senare om fredagen och helgen, jag har ju tränat för Carl Hedin både lör o sön så tänkte berätta lite om det oxå ;) kommer upp ikväll, lovar! 
 
  //Agnes

Taggade

Vi är taggade till hoppträningen idag. Ska bli super kul! Allt putsat och packat. Emelie kommer följa med och hjälpa till och även fota:) hoppas dem blir bra, är ju svårt att fota där inne. Mannan går väll hoppas på det bästa!:)

Matilda

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2013/pic_510cff1addf2b34e127a84b8.jpg" class="image">


Träningen igår

Vi åkte ju till örby, och allt gick jättebra! Hon gick på transporten direkt både när vi skulle dit och hem och hon var lugn när vi kom dit :) jag började med att värma upp henne sen så hoppade jag ett räcke några gånger, hon hoppade riktigt fint över det alla gånger och lyssna på mina förhållningar bra! Sedan gjorde han den till en trippelbarr, gick oxå jättebra :) sen så hoppade jag ett räcke och en oxer med en grind några gånger innan jag började hoppa en bana! Banan bestod av bl.a. Tre räcken, två oxrar och en tre kombination som bestod av en oxer in och två är räcken ut, alltid svårt när man börjar på en oxer och sen ska få ihop hästen snabbt för att hoppa över räcket men det gick roligt bra, hon blir ju lite snabb i kombinationer men det gick bra fast det är något som jag ska träna mkt på så hon inte river när det blir lite högre. Hon kändes i alla fall rikigt fin! Lugn och lyssnade hela tiden på mig och hoppade av när jag ville! Vi hoppade kanske tre banor sen slutade vi eftersom Almeida bara har varit igång en vecka och inte hade hoppat på va tre veckor ;) skönt art veta att hon är lätt att ha med sig till andra ställen och att hon va lugn!

//Agnes


RSS 2.0