Veckans video?

Tänkte att vi ska ha veckans video:) Alltså ni skriver en kommentar här vilken video från youtube ni tycker förtjänas att visas här och bli veckans video:D En bra ide? Det vet vi inte, ni bestämmer! Altså kommentera här vilken video ni vill att vi visar här:)
 
bild från gota segern i bollebygd
 
//hhoppryttarnaa

Veckans blogg

Angående veckans blogg: vi skulle ju dra veckans vinnare på lördag men eftersom vi är i smögen o inte har tillgång till data så kommer vi att lägga upp det på söndag eller måndag, mer info kommer i helgen! 
 
 
  /hhoppryttarnaa 

Dagen 👍

Hellooj!! Idag så har vi spelat minigolf, ätit glass varit ute m båten i fiskat mm :) än så länge har vi haft jätte fint väder imorgon ska det nog bli sådär ;) 
 

Smögen!

Har det jättebra här i smögen! Just nu sitter vi vid campingen oc äter godis :) snart ska vi tillbaka till stugan, får se vad vi hittar på ;) 
 
   //Agnes

Väntar..

Godmorgon!! Står nu på idrottsplatsen och väntar på bussen som ska köra oss till smögen :) bloggar mer senare!!
 
  //Agnes
 
 

Dag5-sommaren 2012

Som ni vet så åker jag ju till Smögen imorgon. Min lillasyster o Matildas lillasyster ska spela fotbolls cup där så då ska jag o Matilda och en som heter Cajsa bo i Matildas stuga ;) Där kommer vi att va tills på söndag. Ska bli jätte kul! Sen så kommer jag att va hemma i 1-2 veckor tror jag o umgås med kompisar, rida och bara ta det lugnt ;) Sen så ska jag åka till Falkenberg och vara där i ca 4 veckor, då kommer vi att ta med oss Sidney oxå ;) Hon kommer att stå i ett stall jätte nära våran stuga så vi kan rida hela sommaren :D förutom detta så har jag inget planerat i sommar, får se vad mer jag kommer att hitta på ;) Hoppas det blir bättre väder snart så man kan va på stranden och bada o sola!! Det var lite om vad som kommer att hända min sommar 2012 =)
 
 
   //Agnes
 

Dressyr lektion!

hejsan! Har inte hunnit blogga än idag för jag åkte till stallet vid tio för jag skulle ha dressyrträning :) eftersom det var så varmt så red jag i padocken^^ lektionen gick hur bra som helst! Sidney var mjuk och lyssnade bra och gick jättefint i alla gångarter!! Jobbade henne på volter, serpentiner, galopp fattningar, skänkelvikningar mm.. =) Sen i vintras så har hon verkligen börjat gå super i dressyren! Aja,, nu sitter jag iallafall hemma o ska strax äta ;) sen ska jag packa klart inför imorgon då jag åker till Matilda i SMÖGEN!! :D ska bli såå kul!!! Kommer bli lite svårt att uppdatera bloggen eftersom det inte går att blogga från mobilen längre.. Jag kommer att kunna skriva inlägg om det finns täckning men inte lägga upp bilder eftersom jag måste interners blogg.se o då funkar inte det.. Men jag ska ta massa kort och ladda upp när jag kommer hem igen! Kommer mer inlägg senare, bl.a. Dag5-sommaren 2012. Kram Agnes ~

Havet

Är vid havet och solen skiner. Lev livet Matilda ^^

hiss/diss ?

Vad tycker ni om kon som har kommit till blogg.se ? hiss/diss ?
 

Ny header?

Vi har funderat på att göra en ny header! Vad tycker ni? Ny header eller inte?
 
//hhoppryttarnaa =)
 
 
 

Tråk dag

Idag blir ingen rolig dag. Det regnar och är kalt men imon - lördag ska det vara fint väder (y) hoppas det stämmer för på onsdag smäller det. Då kommer Cajsa och Agnes hit:))

Kram Matilda

Veckans blogg

Nu har veckans blogg dragit igång igen! Förra veckan var det Matilda som valde ut vinnarna, och denna veckan blir det Agnes tur! vi drar en eller två vinnare på lördag beroende på hur många som är med. Ha chans att vinna en länkning här på bloggen och så skriver vi en presentation av din blogg! För att anmäla dig kommentera DETTA INLÄGGET med jag är med. Passa på att anmäla er nu! :)
 
  //hhoppryttarnaa
 
 
 
 

Dag 4-vad jag vill bli när jag blir stor

Något jag har velat bli HELA mitt liv är att bli veterinär. Det är något som jag har sagt sedan jag var liten. När jag var liten älskade jag alla djur, och hade till och med en liten egen "veterinär klinik" i trädgården där jag tog hand om småkryp och sånna djur,haha ;) Jag har fortfarande det som mitt dröm jobb men frågan är om jag verkligen verkligen verkligen vill det? jag vet hur mycket det krävs av en för att bli veterinär, lång o svår utbildning och jag skulle bli tvungen att söka in på djur o natur efter nian och det e en väldigt tuff linje. Sen måste jag oxå ha högsta betyg i nästan ALLT, och frågan är om jag verkligen är beredd att satsa så mycket för att bli det. Även om jag gör allt detta så kanske jag inte kommer in ändå, man kan åka på lottning o sånt oxå.. Men om jag inte satsar på veterinär vet jag faktiskt inte vad jag vill bli... Jo, en sak förresten, ridande polis har jag tänkt på lite oxå men det är nog oxå ganska svårt.. Jag vet inte faktiskt, men innan jag väljer gymnasium måste jag i alla fall ha bestämt om jag vill bli veterinär eller inte, för isåfall måste jag ju gå natur, vilket jag inte vill gå om jag inte ska bli veterinär eftersom den är ganska svår, men som sagt, vad jag känner  just nu så lutar det åt veterinär eller ridande polis, men jag är verkligen inte säker än.. 
Sen så vill jag oxå fortsätta med ridningen oxå såklart ;) Fortsätta utvecklas och självklart har jag som mål att bli profersionell hoppryttare, men även om jag inte blir det så kommer hästarna och ridning ALLTID finnas i mitt liv. Som sagt så tycker jag att detta är en ganska svår fråga, de e lätt att bara svara något, men om man tänker ett steg längre så är det faktiskt väldigt svårt, och när jag gör det så är jag faktiskt inte säker på vad jag vill bli..
 
Vad har ni för drömjobb?? :) 
 
   //Agnes

Veckans låt!

Veckans låt blir Jay-sean ft. nicki minaj-it Ain't  the end.  Gick inte att lägga upp videon men här är länken för att lyssna iallafall: http://www.youtube.com/watch?v=4uFalk1y38I 
 
 //Agnes
 
 
 

Kvällsmiddag

Bästa vovven har kommit:D Mormor har lagat mat som vi snart ska äta och så har gäster kommit och deras hund Nicko<3 Ska bli jätte gott med mormors goda mat^^ Imon ska det bli en regnig dag så då blir det filmmys men sen ska det bli fint väder hela nästa vecka:)) (Y) Glöm inte att vi startat med veckans blogg igen som avslutas 30 JUNI! kom igen och var med:)
 
Kram Matilda ^^
 
 
 gamal bild...... 

GOTA SEGER FILMEN

 
Här är videon, bilderna kommer tyvärr inte för datan hemma bara krånglar men nåt kort dyker kanske upp:)
 
//Matilda

Havet

 Nu har jag precis kommit tillbaka från havet där jag och celina fiskat krabbor. Fick bara tre för det var så mkt maneter där:( men nu sitter jag i stugan och väntar på maten:)
Hare bra kram Matilda 

Halloo!!

Sitter framför Tv:en och kollar på fotbolls EM spanien-frankrike ;) Mår fortfarande inte riktigt bra.. Känner mig febrig imellanåt och så är jag fortfarande förkyld.. HOPPAS jag bli frisk tills på onsdag, får då drar jag till smögen till Matilda! :D Hoppas verkligen det inte blir värre och att jag hinner bli frisk, för det är på onsdag jag ska dit.
 
Imorgon åker vi hem igen,  så då kommer det bli lättare att uppdatera bloggen oftare. Kommer då att lägga upp dag4-mitt drömjobb oxå!    
 
 Bloggar mer imorgon igen :))
 
  //Agnes
 
 

veckans blogg.

Nu kör vi igen. Veckans blogg kommer upp här på bloggen lördagen den 30/6, så kom igen och var med. Beskrivning och länkning till vinnaren! :DD
 
//hhoppryttarnaa^^ <3

Midsommar

Hej, nu har inte min telefon funkat så har inte kunnat blogga från den och appen funkar ju inte heller. Men min midsommar såg ut så att vi gick upp .05.00 och åkte ut och fiskade, vi fick 20st makrillar sedan gick vi och la oss igen. sedan vaknade jag vid 11.00 och då åt jag lite frukost och sedan gjorde vi i ordning oss. sedan kom gästerna( vi firar alltid midsommar här i smögen hos mormor och Olle. Alltså mammas sida) Sedan var det tipspromenad och jag vann!^^ Sedan var det dags för mat och herre gud har aldrig sett så mkt mat men gott var det, Bästa mormor som lagade alltihop. Sedan dansade vi runt midsommar stången och regnaet hade inte kommit då( regnar ju alltid på midsommar) Sedan gick vi ner och fiskade krabbor( jag,Sara och Celina) Sean var det dags för efterrätt och det var jätte gott. sedan hämtde vi Nicko ( karins hund) Och gick en långpromenad med honom. DÅ kom det förbaskade regnet det bara öste ner och vi blev helt dygnsura. Sara och Celina sprang hem i förväg och jag gick sakta tillbaka med världens bästa hund. när vi kom tillbaka sa jag hejdå till gästerna för jag var så blöt och kall så jag gick till våran stuga( Mormor har ett jätte stort hus och sedan har vi en mindre stuga på samma tomt) Jag bytte och till pyamas ( klockan var typ 23.00 typ. Och jag hämtade lite godis och satte på en fiml. Sedan vid typ 02.00 gick jag och la mig och då kom mamma och Sara hem och alla gästerna gick hem förutom Karin och Ingela och hunden ( dom bor inte så långt ifrån oss och dom ville inte gå på det hala bärget i mörkret. Det var min midsommar och den var perfeckt. Hur var eran? blöt kanske? Ja idag har vi varit på smögen bryggan och käkat glass. mumma(Y) hare bra så får vi ser när nästa bloggning bli, Måste ha tillgång till mormors data...
 
 ( gammal bild men så här ser våra stugor ut^^
Kram Matilda

Dag3-foton&bilder på mig

 
 
(från 2011)
(från turkiet 2011)
(jag o min lillasyster turkiet 2011)
(från i våras)
(från 2012, från facebook så bilden blev lite suddig)
(från 2012)
 
Det var några bilder på mig! :D   //Agnes
 
 

Midsommar

Hejsan! Gästerna kom vid elva i morse, sedan gick vi och åt hos våra grannar. Kl 3 gick vi ner till midsommarfirandet på fotbollsplanen :) just nu sitter jag i stugan o kollar på tv och väntar på att maten ska bli klar :) bloggar mer imorgon!! ❤
 
   //Agnes

Glad midsommar!! ❤

 

Smögren!:)

Just nu sitter jag i stugan och väntar på mat:) vi har varit nere vid havet och solat och badar. Det är skinande sol och varmt ute men det var kalt och bada tycker jag. Celina fiskade lite krabbor med Sara och efter maten ska vi ut och åka båt. Imon äre midsommar och då kommer massa folk hit och sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Smögen bryggan är ett måste!:) men längtar så till onsda då Cajsa och Agnes kommer!:) hare bra så länge;)
 
//Matilda

Tidsinställda

Jag har fixat några tidsinställda inlägg som kommer under helgen, bla dag 3-foton&bilder på mig själv. Vi kommer nog att ta med datan till stugan med nätet är så segt så det funkar knappt att surfa :/ Och blogg.se appen funkar ju inte nu heller så det blir lite svårt att blogga! Men det kommer iallafall något tidsinställt och så får jag se om det funkar från datan :)
 
Ps. matilda kommer inte att ha möjlighet att blogga så mkt heller eftersom hon är i smögen!
 
   //Agnes

Svar på kommentar

Fick en fråga om vad jag ska göra på midsommar så jag tänkte berätta om vad jag ska göra ;)
 
- Jag ska till stugan, tror vi åker idag. Sen så kommer det några gäster till oss imorgon. Vid tre tiden är det alltid midsommarfirande nere på en fotbollsplan som ligger nära stugan, där det finns lotterier, man kan dansa runt midsommarstången och sånt, haha ;) Sen så tror jag vi åker hem på söndag igen :)
 
Vad ska ni hitta på till midsommar då?? :)
 
  //Agnes
 

Dag 2-beskrivning av mig själv..

Jag heter som sagt Agnes Johansson och bor i Borås och är för det mesta glad och skrattar mycket ;)  Jag fyller 15 år i sommar (den 9 augusti).

Just nu håller jag bara på med ridning, slutade nyligen i fotboll, vilket jag saknar! men jag hade helt enkelt inte tid med både hästen varje dag och allt i skolan (vi har haft väldigt mkt prov, inlämningar mm)

Som ni vet så har jag en c-ponny som heter Sidney som är född -1999, och som jag har haft i två år till hösten. Jag rider nästan varje dag, förutom de dagar vi har medryttare eller när hon vilar. Ridning är något jag älskar och som jag har hållt på med sen jag var väldigt liten! Började rida vid 3-års åldern men började först på ridskola när jag var fem.

På min fritid är jag oftast med kompisar fast jag har oftast inte så mkt tid över till det pga ridningen. Lite snabbfakta om mig:

Favoritfärg: Grön

Favorit djur: Hästar såklart =) 

Musik:blandat tex. Usher, Chris Brown, david guetta, Jay-sean mm

Filmer: Har sätt så många bra så kan inte säga en ;)

Favorit ämne i skolan: Spanska tror jag,

Familj: Mamma, pappa och lillasyster

       Det var lite fakta om mig =) Dag  3 kanske oxå kommer idag för vi åker till stugan över helgen!

 

    //Agnes 


Förlåt!

Förlåt för så dålig uppdatering av mig!! Jag har inte mått så bra, harhot i halsen och snuvig och känt mig febrig :/ sen så är det så svårt när man inte kan blogg från mobilen längre pga den nya blogg.se.. Och jag har inte orkat sätta mig vid datan! Nu ska jag o min syster iallafall sätta på en film :) hoppas jag känner mig bättre imorgon så jag kan blogga mycket! ;) la ju aldrig ut dag 2 heller så ska försöka skriva klart den oxå ;) är så typiskt att jag ska bli sjuk nu när solen väl kommer och det är lite varmt.. Hoppas bara att jag är frisk när jag ska till Matilda i smögen ;) 
 
   Kramar Agnes

Stallet, dagen

Snart drar jag till stallet för en sista ridtur på Hannibal innan semester i SMÖGEN börjar. Jag och Emelie kommer att rida på hannibal tsm och Sara har Chana så ska vi " leka " lite med dom. Sedan ska vi fixa i ordning allt, vattnet i hagen och lite sånt. Sedan åker vi hem packar det sista och sedan drar vi till Celinas midsommar avslutning på dagis och åker sedan där ifrån till mormor och Olle i Smögen och om exakt en vecka kommer dom bästa upp till mej i stugan. AGNES och CAJSA kommer bli bääääst!! <3<3<3<3
 
Kommer inte att blogga jätte mkt nu i sommar men lite varje dag hoppas jag, men under sommaren kommer inte jag att anordna veckans blogg, ska kolla hur Agnes ska göra men jag hinner nog inte med det.
 
//Matilda

Tävlingen

Det gick sådär. På framridningen och framhoppningen var han kanon fin, bjöd på alla hinder och flög över. När jag kom in på banan blev han närvös och stannade på första hindert men resten av banan gick super. I Lb Gick det uruselt. super på framhoppningen men första hindret skulle han inte hoppa! Det var inte hindret han stannade på så vet inte vad som flög i han.

 

//Matilda


Höjd rekord!!:))

Idag slog jag och Hannibal höjdrekord! Efter många om och men så bestämde jag mej och vi flög över 125 utan problem!;) världens bästa ponny som ställer upp när ryttaren tvekar! P.s det var inget litet språng över:)

//Matilda

Lite bilder från tävlingen!

Foto tagna av: Matilda Sjöberg




Bästa ponnyn

  
   //Agnes

Länkbyte!!

Besök denna tjejens blogg som drivs av en hästtjej som bloggar sin vardag, hästar mm :) 


Veckans blogg

Tack ALLA som har deltagit i våran veckans blogg. Nu har vi röstat fram två vinnare och den första bloggen är  http://hoppponnysar.blogg.se/ som Wilma och Tilda har. Dom är två jätte gulliga hopptjejer som har 5 ursöta ponnysar. Superman, Lyon, Questor och Shettisarna Rambo och Pyret. Dom kommer komma långt innom hoppningen på deras ponnysar Superman, Lyon och Questor. Lycka till! Besök bloggen!!   http://hoppponnysar.blogg.se/


Wilma och Questor, Tilda och Lyon ( bild från deras blogg http://hoppponnysar.blogg.se/)


Den andra som vann är http://lgullarbergs.blogg.se/   Linnea är en tjej på 14 och som älskar att fota och tar grymt fina kort!  Hennes största intresse är att fota men hon spelar även innebandy sedan 6år tillbaka. Hoppas allt är bra med dig! Besök hennes grymma blogg här http://lgullarbergs.blogg.se/


Linnea Gullarbergs ( Bild tagen från hennes blogg http://lgullarbergs.blogg.se/)







Tio saker ni inte visste om mej

- jag är bollrädd för fotbollar men inga andra bollar.

- jag har sökt till ponnyakuten

- hatar att städa

- tycker inte om kolsyra

- jag älskar att fiska

- blir jätte sur och går inte att prata med om det går dåligt på tävlingar.

- jag fick min första ponny 2005 och har haft fem st med den första.

- jag är JÄTTE mörk rädd!

- jag är väldigt lat och orkar inte göra saker som är tråkiga.

- jag har blivit sparkad i huvudet av en häst!

Detta var tio sanningar ni kanske inte visste. P.s sorry för dålig uppdatering men har verkligen inte varit på humör




Dagen

Hejsan!! Förlåt för dålig uppdatidag idag! Har iallafall varit i stallet och provat lite sadlar på Sidney för den vi har nu är för liten för mig :/ sen skulle min lillasyster o en kompis på bi. Så vi skulle köra dit o sedan hämta dom så jag o pappa gick på en annan film samtidigt för det va ingen ide att åla hem imellan oc stan va ju stängd ;) vet inte vad filmen vi såg hette men den va ganska bra iallafall :) nu sitter jag hemma i kollar på fotboll Danmark-Tyskland. 



   Hörs imorgon kommer lägga upp dag 2 oxå och så kommer det ett länkbyte!! Kram Agnes

Resultat från dagens tävling!

Första klassen- lokal LC: På uppvärmningen var hon lite seg, och ganska stel. Framhoppningen gick okej, tog inte så många språng. Innan jag fick start signal gjorde jag lite övergångar från halt till trav för att "tagga till henne" hon brukar bli mycket piggare när jag gör det ;) Fram till hinder nummer fyra gick det bra men det kändes inte som att jag hade någon "bra" galopp. På hinder fyra fick jag ett stopp, det var en rosa oxer med vågplankor, fast jag tror hon stannade för att jag inte red tillräckligt och vi tappade farten lite. Men på andra försöket hoppade hon och resten av banan gick bra :) Blev tyvär inte ngn omhoppning.

Andra klassen- regional LB: Visste först inte om jag ville starta, hade ju bara tävlat en 90cm en gång på en clearround  i vintras, men jag bestämde mig för att testa och hade som mål att bli felfri, ta bra vägar, ha lagom tempo mm. Jag startade först så jag fick gå banan snabbt och sedan fort värma upp Sidney igen. Jag hade bara typ 10 min på mig så det blev lite stressigt. När jag kom in på banan och tittade på alla hinder kändes det först jätte högt, dom flesta hindrerna låg ju på ca 95cm. När jag sedan började hoppa och kom över dom tre första hindrerna kändes det hur bra som helst så jag bara körde på och red så noga som möjligt. Har aldrig hoppat kombination på tävling förut men den gick hur bra som helst! Jag blev felfri i grundomgången och fortsätta på omhoppning, red lite snabbare men tog inga jätte snäva svängar för jag ville bara ha en runda som kändes bra. Blev felfri där oxå :D Sidney var så himla fin hela rundan!! ♥ Jag låg trea ett tag men åkte sedan ner till sjunde eller sjätte plats och det va bara fyra placerade, men jag hade ändå inte alls räknat med att bli placerad eftersom det var en av de första tävlingarna på LB för oss. Är såå nöjd över Sidney idag!! ♥


    //Agnes


Instagram

Följ oss på instagram

matildarebecka97

aagnesjohansson

Uteritt

Fick bli en uteritt innan tävlingen imon, gick väl sådär, men allt är packat och klart inför morgondagens tävling, tänkte att jag ska berätta 10 sanningar om mej, men det får bli på måndag:)

//matilda

Påminnelse!

Anmäl er till veckans blogg! Sista dagen på söndag, på måndag dras vinnarna!

    Tryck HÄR för att läsa mer och anmäla er!


      //Agnes&Matilda



Min dag...

Hej alla bloggläsare!! Fick reda på i går kväll att jag ska dra ut en tand i dag klockan två! Är skiiit rädd! Har aldrig lagat något hål eller dragit ut tänder förr :S Aja, hoppas det går bra..

Etferåt ska jag iallafall va med en kompis (emelie). Hon ska sova över XD sen så ska hon åka med på tävlingen imorgon oxå ;)
Kollade förresten på startlistorna idag o jag står inte med !! Konstigt^^ 
Är iallafall rikitgt taggad till imorgon! Sidney kändes så himla fin förra helgen när jag va i Bollebygd, hoppas hon är lika fin imogron oxå! Fast jag e lite nervös för jag ska ju va me i regional LB oxå, jag har bara startat en clearround i LB förut.. Men jag får göra det bästa jag kan så får jag hoppas att Sidney oxå taggad ;) 

Bloggar mer när jag kommer hem från tandläkaren sen..

  //Agnes

  Fina Sidney, kort från i sommras <3

Nya blogg.se

Nu har vi fått nya blogg.se så vi kan inte längre blogga från mobilerna med den gamla appen :/ Någon som vet om det finns någon ny app för nya blogg.se?!

DAG 1




* Jag ÄLSKAR fotboll, kollar på alla elfsborgsmatcher ;)

* Jag har spelat fotboll sen jag var fem år, men slutade nyligen pga att jag inte hann med både fotboll, skola, ridning.

* Jag har haft en shetlands ponny som hette Zeb

* Jag är "rädd" för fiskar, tycker dom är jätte äckliga, ser jag en i sjön/havet vågar jag inte bada! Haha ;)

* jag har bott på en gård när jag var liten, men vi flyttade när jag var ca 4 år. Då visste vi inte att både jag och min syster skulle bli intresserade av hästar.. 

* Jag älskar One tree hill!  En riktigt bra serie!!

* Jag har en katt (som heter Sigge)

* Jag älskar skräckfilmer!

*  Jag älskar stark mat XP

* Jag har varit i USA, då jag såg jag både valar och delfiner när vi var på valsafari!


Jag laddade upp detta innan idag men inlägget kom bland äldre händelser så lägger ut det igen nu! :)   //Agnes

Har en cp dator

Jaa, våran data vill inte samarbeta så bilderna kommer nog imon... Hatar våran dator!!


Länkbyte!

Besök bloggen här!! Två hästtjejer som bloggar om sin ridning och vardag!









(är du intresserad av ett länkbyte, säg bara till!!)


Lagar mat!

Gör hamburgare och pommes frites!! (Y)


//Agnes


Hejsan!

hej igen! Idag ska jag nog bara va hemma, En medryttare ska ha Sidney så det blir ingen ridning heller. Tråkig dag! Får se vad jag hittar på, kanske åker in till stan idag istället eftersom jag aldrig gjorde det igår ;) Bloggar mer senare under dagen! Kanske oxå lägger upp dag 1-10 saker du inte visste om mig. Sen så kommer ett länkbyte oxå!

   /Agnes


Dagens citat




Veckans blogg info!

Nu första gången är det två som vinner, sen kommer det bara vara en!:)

//Agnes och Matilda


Besökar rekord!!

Idag har det varit besök rekord här på bloggen!! Statistiken har höjt väldigt mycket och står nu på hööga siffror! Tack så mycket till er alla som läser bloggen!!❤

//Agnes&Matilda


Fotboll!

Ligger i min säng och kollar på fotbolls EM Holland-Tyskland :) kommer mer uppdatering imorgon igen!! Kommer oxåå ett länkbyte här på bloggen imorgon och så kommer jag kanske att lägga upp dag 1- tio saker du inte visste om mig så håll utkik! ;)

Ska inte gå lägga mig nu men det blir sista inlägget för idag för min del så god natt allihopa! <3 kramiiiz //Agnes


<3


Dag 1




* Jag ÄLSKAR fotboll, kollar på alla elfsborgsmatcher ;)

* Jag har spelat fotboll sen jag var fem år, men slutade nyligen pga att jag inte hann med både fotboll, skola, ridning.

* Jag har haft en shetlands ponny som hette Zeb

* Jag är "rädd" för fiskar, tycker dom är jätte äckliga, ser jag en i sjön/havet vågar jag inte bada! Haha ;)

* jag har bott på en gård när jag var liten, men vi flyttade när jag var ca 4 år. Då visste vi inte att både jag och min syster skulle bli intresserade av hästar.. 

* Jag älskar One tree hill!  En riktigt bra serie!!

* Jag har en katt (som heter Sigge)

* Jag älskar skräckfilmer!

*  Jag älskar stark mat XP

* Jag har varit i USA, då jag såg jag både valar och delfiner när vi var på valsafari!


    //Agnes


10 dagar




 Kommer att starta på måndag nästa vecka  //Agnes


Laddar upp bilder

Håller på med att ladda upp bilderna från tävlingen i söndas:D Kommer även komma en liten film:)

Bilderna kommer att ligga uppe på bloggen ganska snart( om inte datorn kronglar)
// Matilda ^^


Dagens citat..


Glöm ej!

Glöm ej att gå med i Veckans blogg och vinn en länkning här på bloggen!!


Gå in HÄR för att läsa mer och anmäl er!



Veckans låtar!

Tänkte bli lite bättre på att lägga ut veckans låt! Denna veckan blir det två stycken ;)

Nicki minaj Ft. Chris Brown- Right By My Side



Nicki Minaj ft. David guetta-turn me on



  //Agnes

Stör mej!

Stör mej på att man inte kan sova när man får sova och att man vill fortsätta sova när man inte får! Hoppas jag kan sova ut imon då!:)

//Matilda


Veckans blogg!

Hej, tänkte testa att ha veckans blogg några gånger och se hur det funkar.

Gör så här: kommentera detta inlägg, och vi röstar fram ett bidrag varje måndag vid start redan nu på måndag:) så två stycken varje måndag har chans att vinna och få en länk och en beskrivning av bloggen och personen/personerna :) lycka till

//Matilda


Hej

Har varit med Agnes sedan tävlingen i söndas så har inte kunnat blogga. Vi har haft jätte kul. Men idag hämtade Anna mig och vi åkte till stallet. Det blev en jätte mysig uteritt. Igår logerade jag bara han, hade tänkt att han skulle stå men han gick ju omkull i söndags så jag kollade hur han röde sej och så, han var helt ok så jag kunde rida idag. Han var jätte pigg och glad. Sedan fick han mat och han åt som en gris haha, jag putsade sadeljorden och tränset så det blir fint till imon:) ska hoppträna imon:)

//matilda


Hej

Heej!! Har varit med matilda sen i söndags så ingen av oss har kunnat blogga ;) just nu sitter jag i soffan framför tv:en.. Har inget att göra, hade tänkt att åka till stan men gjorde aldrig det.

På lördag ska jag tävla i Bollebygd igen! Har anmält mig till första klassen som är lokal LC och andra som är regional LB :) Matilda ska ska vara med på Hanna oxåå ;)

Bloggar mer senare! <3 //Agnes


Fail!!

Jag och Matilda är på café och ska beställa, ingen av oss vet vad bakelserna vi ville ha hette så försökte beskriva dom:
Matilda: hej! Jag vill ha en bakelse som ser ut som en banan och försöker visa med händerna..
Agnes: och jag vill ha en bakelse som är rosa!

Haha!! Så fail!!!


Bästa ponnyn

Han kan ju hoppa iaf! Älskar hans hoppteknik <3 <3


Tävlingen

I förklassen gick det inte så bra! Han ramlade omkull men i lag klassen gick det bättre. Fick fyra fel men laget gick till omhoppning och vi vann! BFK VANN! Åå vad lyckliga vi var:) bästa ponnyn sköte sig super i sista klassen( men förlåt för att jag inte bloggade under dagen för det ösregnade) nästa vecka är det tävling i bollebygd igen och hoppas det går bra då oxå!

//matilda

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_206202371.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_206202371.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_206202371.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_206202371.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_206202403.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_206202403.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_206202409.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_206202409.jpg" class="image">


BFK vann!!

Vinnare i lagklassen!! Två rosetter för mig o Sidney <3

//Agnes


Fyra!!

Slutade på en 4:e plats i förklassen!!


/Agnes


Stallet..

Hej! Åkte upp till stallet vid elva. Tog inn Sidney och borstade henne sen red jag ner till manegen. Först red jag dressyr, det gick jättebra!! Hon var ganska mjuk och lyssnade bra ;) Sen hoppade jag två hinder på långsidan på ca 70cm, tränade på att kunna hålla in henne lagom mkt mellan hindrerna och sedan få rätt avsprång. Det gick jättebra!! Hon var verkligen pigg och framåt och verkade väldigt glad över att få hoppa och det är då hon hoppar som bäst ;) Tränade också på att komma på hindrerna snävt, det gick också jätte bra!! Red inte så länge eftersom det är tävling imorgon..  Hoppas hon är lika fin imorgon!! ♥ När jag hade ridit så packade jag allt inför imorgon, så nu är det mesta klart ;)


   //Agnes


Jag och Sidney i Gota förra året ♥




Startlistorna

Jag startat som nummer .. i förklassen och som --- i lagklassen .

Förklassen:

Klass 1 - Hoppning 0.55-0.85 (Lätt D+) bed. Två faser A:0/A:0 Kategori C Avd. A
Gota Cupen omg. 3 - Förklass
22 anmälda
Överdomare: Robert Solin
Tävlingsledare: Katarina Krok
Hoppdomare: Elisabeth Nohlås
Banbyggare: Nils Arne Gardelius
 
StartnrRyttareHäst
 UppfödareHärstamningHästnr
1 Amanda Svarèn Cola Light
  Gråbo Ridklubb Dart Light RNF113 - Kairouan ox FA68/76-82 51
2 Wilma Karlsson Tamlin of Thunder
  Gråbo Ridklubb Paddock Camargue RW 91 - Surprise RWR 2 22
3 Theres Lundberg Hugo II
  Länghems RK Fredriksbergs Chopin RNF94 - Jojas Fury RNF 52 28
4 Emilia Ondrejka Billy Boy
  Nääs RF Okänd 35
5 Alicia Benthin Deyhim Yra
  Nääs RF Kulltorps Yrrol - Rockery Full Flight 4
6 Felicia Gustafsson Ragge
  Lerumsortens RF Okänd - Okänd 15
7 Elin Lambert Scream
  Bollebygds RK Feingold - Nordstrom 24
8 Linn Lisshammar Maxima
  Svenljunga RK Okänd - Okänd 25
9 Jennifer Wensund Afrodite IV
  Stålebo RK Fredriksbergs Dizney - Priory Prickle HE Imp 78 47
10 Leah Kjellberg Fidde
  Stålebo RK Okänd - Okänd 23
11 Emelie Carlsson Björkhems Zara-Mi
  Länghems RK Alexander Lukas 183 - Ljosen 145 8
12 Petter Thureson Saskia
  Gråbo Ridklubb Okänd 42
13 Matilda Frank Sugar Free
  Östadkulle RK Okänd - Okänd 14
14 Wilma Öjerhed Vita Questor
  Svenljunga RK Vitano - Casper NPA 910003.87 50
15 Agnes Johansson Sidney
  Borås FK Okänd 17
16 Isabella Weglin Ruta
  Östadkulle RK   46
17 Fanny Kargede Hampus
  Bollebygds RK Buck RNF 21
18 Zelda Mohoff Lisbryan Cruiser
  Nääs RF Okänd - Imp Irland 32
19 Anna Olsson Zpider
  Stålebo RK Zansibar RNF S- - Silverlea Buckskin RNF 34
20 Wilma Björkman Oh What a Champ
  Länghems RK Zytrus ox - Ghadif ox 7
21 Maja Martaeng Janicia RC 1043
  Nääs RF Janus RC 71 - Myrens Wilbur 31
22 Carl Eriksson Rubin
  Lerumsortens RF Glansevin Gadabout RW 80 12
 
till toppen


Lagklassen:

Klass 2 - Hoppning 0.55-0.85 (Lätt D+) bed. A:1a Lag Kategori C Avd. A
Gota Cupen omg. 3
Lagryttare startar först
23 anmälda
Överdomare: Robert Solin
Tävlingsledare: Katarina Krok
Hoppdomare: Elisabeth Nohlås
Banbyggare: Nils Arne Gardelius
 
StartnrRyttareHäst
 UppfödareHärstamningHästnr
1 Wilma Karlsson Tamlin of Thunder
  Gråbo Ridklubb (2) Paddock Camargue RW 91 - Surprise RWR 2 22
2 Leah Kjellberg Fidde
  Stålebo RK (1) Okänd - Okänd 23
3 Petter Thureson Saskia
  Gråbo Ridklubb (2) Okänd 42
4 Anna Olsson Zpider
  Stålebo RK (1) Zansibar RNF S- - Silverlea Buckskin RNF 34
5 Theres Lundberg Hugo II
  Länghems RK (1) Fredriksbergs Chopin RNF94 - Jojas Fury RNF 52 28
6 Alicia Benthin Deyhim Yra
  Nääs RF (2) Kulltorps Yrrol - Rockery Full Flight 4
7 Linn Lisshammar Maxima
  Svenljunga RK (1) Okänd - Okänd 25
8 Agnes Johansson Sidney
  Borås FK (1) Okänd 17
9 Carl Eriksson Rubin
  Lerumsortens RF (1) Glansevin Gadabout RW 80 12
10 Emilia Ondrejka Billy Boy
  Nääs RF (1) Okänd 35
11 Amanda Svarèn Cola Light
  Gråbo Ridklubb (2) Dart Light RNF113 - Kairouan ox FA68/76-82 51
12 Jennifer Wensund Afrodite IV
  Stålebo RK (1) Fredriksbergs Dizney - Priory Prickle HE Imp 78 47
13 Elin Lambert Scream
  Bollebygds RK (1) Feingold - Nordstrom 24
14 Wilma Björkman Oh What a Champ
  Länghems RK (1) Zytrus ox - Ghadif ox 7
15 Maja Martaeng Janicia RC 1043
  Nääs RF (2) Janus RC 71 - Myrens Wilbur 31
16 Wilma Öjerhed Vita Questor
  Svenljunga RK (1) Vitano - Casper NPA 910003.87 50
17 Felicia Gustafsson Ragge
  Lerumsortens RF (1) Okänd - Okänd 15
18 Zelda Mohoff Lisbryan Cruiser
  Nääs RF (1) Okänd - Imp Irland 32
19 Emelie Carlsson Björkhems Zara-Mi
  Länghems RK (1) Alexander Lukas 183 - Ljosen 145 8
20 Matilda Frank Sugar Free
  Östadkulle RK Okänd - Okänd 14
21 Fanny Kargede Hampus
  Bollebygds RK Buck RNF 21
22 Isabella Weglin Ruta
  Östadkulle RK   46
23 Angelica Smideland Källtorps Uzzi
  Stålebo RK Miclas Madoc RNF 106 - Nasser RNF 61 38
 
till toppen



   //Agnes :)

Fredag.

Igår var jag med Cajsa. Det var så länge sedan, först var det skolavslutning för våra småsyskon och efter det drog vi ner till stan:) vi gick i några affärer innan vi gick och fikade. Sen gick vi till några affärer igen. När klockan var kvart i tolv tog vi bussen hem till mej och snackade lite. 12:35 kom cajsas mamma och hämtade henne. Då åkte jag hem till pappa. Kl 14:30 ringde mamma och sa att jag skulle ringa Lotta så jag gjorde det. Hon sa att hon hade fixat en träning för Jenny till mej. Lotta tränade oxå. Det gick super bra är verkligen jätte nöjd. Henne ska jag fortsätta för:)) först berättade jag vem jag och Hannibal var och sedan började vi jogga fram dom lite. (hon är en dressyr tränare). Sedan fick jag korta och länga och leda innot med tygeln så han skulle bli rundare i kroppen. När vi kom till galoppen tyckte han att det blev jobbigt så han kickade lite men det löste sej väldigt fort. Jag fick länga och korta där oxå och leda som jag gjorde i traven. Han tyckte det var väldigt jobbigt att korta sig så jag fick kämpa på väldigt mkt. Efter jag galopperat i båda varven fick vi en liten skritt paus. Sedan pratade vi om hur vi skulle göra när jag ska korta galoppen i vänster varvet(han är svagare i det varvet). Så jag ska korta några steg och när jag känner att det börjar bli knas ska jag fortsätta några steg och sen fram. Samma sak säger Angelica. Sen flyttade jag honom några steg i galoppen samtidigt som jag skulle minska och sen fram igen. I höger gick det bra men han tyckte det var jätte jobbigt i vänster så han bröt av hela tiden. Jag fick vara på han lite och då blev han sur o kickade men sen gick det bra:)) så jag är super nöjd.

//Matilda


Hemma

Hemma från min kusins studentfest <3

Längtar tills på söndag!! Tävling i Bollebyggd!! (Y)

//Agnes


Äntligen

Jaaaaaa nu är det äntligen sommarlov, lovet kommer bli bäst ska rida och träna hela sommaren och så ska vi såklart till stugan i smögen:)

Matilda


Gota finalen på söndag

På söndag kommer jag och Agnes att tävla i gota finalen. Vi eller iaf jag kommet att skriva hur det går under dagen så vi får väl hoppas på det bästa:)

Här kommer startlistan

//matilda


Sommarlov!!

Nu har jag fått mina betyg!! Är påväg hem nu, ikväll ska jag till skolan igen för då är avslutningen :)

//Agnes


Träningen

Jag tränade i går(onsdag) och det gick jätte bra. Först fick jag rida utan stigbyglar och rida lite "fritt". Jag red så att han fick tänka hela tiden. Sen fick jag travhoppa på ett räcke, och det gick bra. Sedan la hon dit en vattenmatta och jag red inte igenom svängen så vi kraschade. Bommar flög men jag satt kvar:) när jag red mot det igen fick jag ett till stopp och då var det hans fel för jag red jätte bra emot hindret sa Angelica. Han la till en spark när han stannade men efter det stoppet gick det jätte bra. Vi hoppade även en kombination och det gick jätte bra. Det känns bra inför söndag nu:)

//Matilda


Hallooo

Helloo!! Ligger just nu i min säng och tittar på de nya avsnitten av One tree hill på datan! ;) Imorgon är jag ledig, och på torsdag ska vi bara till skolan mellan nio och tio och få betygen och fika, sen är avslutningen på kvällen :)  Kommer ett inlägg senare om vad jag ska göra under sommarlovet!!

    /Agnes

Väntar

Sitter och väntar på att ha betygsamtal i bild.. Efter skolan ska jag nog till stan och se om jag hittar något till skolavslutningen, vet fortfarande inte va jag ska ha på mig.. Sidney har medryttare Idag så det blir ingen ridning! Hörs senare!!

//Agnes


Dressyren

Dressyrlektionen började inte så bra, när jag värmde upp Sidney var hon väldigt stark och ville inte alls arbeta men sen släppte det och det gick bättre o bättre :) i slutet gick hon riktigt fint :)

Imorgon blir det betygssamtal hela dagen!! Så skönt att år 8 är över nu!! Har verkligen varit det tuffaste året, nu är det bara att hoppas på att få bra betyg oxå ;) bloggar mer imorgon under dagen!

Bild på mig o siddan från förra sommaren <3 (så liten jag ser ut!! Fast det bara va ett årsedan)


I skolan

Sitter i skolan och pluggar spanska!! Ganska skön dag i skolan idag. Har betygsamtal strax i Fysik, biologi, kemi sen lunch och tolv har vi film fram tills vi slutar ;)

//Agnes


Veckans chema!

Måndag- elevens val. Dressyr i paddocken

Tisdag- elevens val. Uteritt

Onsdag- ledig. Hoppträning

Torsdag- klassens dag och skolavslutning. Hannibal får vila

Fredag- sommarlov. Emelie rider

Lördag- dressyr i paddocken

Söndag- tävling gotacuppen

//Matilda


Min vecka!

Måndag: skola, dressyrträning

Tisdag: Skola (betygssamtal), stan?
 
Onsdag: Ledig, rida

Torsdag: skolavslutning

Fredag: SOMMARLOV!!

Lördag: Rida

Söndag: Gota-finalen i Bollebyggd


    //Agnes

Godnatt <3

Godnatt allihopa! <3 Går och lägger mig nu för jag är ganska trött.. Imorgon är det skola som vanligt.. men på tisdag ska vi bara ha betygssamtal så det blir rätt skönt ;) Sen är det ju skolavslutning på torsdag!

    //Agnes

Länkbyte

Länkbyte med denna tjejen! Besök hennes blogg HÄR 



Gick inte att kopiera headern så här är en bild på henne!

     Om hennes blogg:                      

    Hejsan! Jag är en tjej på 14 år och bor i en liten stad i Väster Götland. Mina dagar består av skola, kompisar, musik, djur och fotografering. Hoppas du gillar min blogg!

Jag och Sidney i herrljunga

Video från tävlingen i herrljunga som var för några veckor sedan! Jag hoppade LC, var felfri i grunden och omhoppningen men i omhoppningen skänklade jag på henne för mycket i en sväng så den blev väldigt lång så jag tappade tid, men jag slutade ändå på en 6:e plats och det var 4 placerade och Sidney var väldigt fin!! ♥''



   //Agnes

Lång ritten:)

Idag har jag varit och ridit hos Clara på Borås ridhus, Alicia var oxå med. Jag kom till dom vid halv elva och då fick jag låna en box och där gjorde jag iårdning honnom. Sedan red vi ut en långtur i skogen. Det var jätte roligt. Vi red på en grus väg och så hoppade vi en bank( man hoppar upp och några steg rakt o sedan ner igen) det var super kul. Sedan fortsatte vi och vi ville testa en ny väg och det slutade med att vi hamnade i rydboholm haha, så vi fick vända och rida tillbaka. Det var en super rolig ritt. Men lite innan vi kom dit så försökte vi gå ner i viskan men ingen av ponnysarna ville det så efter ett tag fortsatte vi. När vi gick tillbaka kollade vi på klockan och då hade vi varit ute i två timmar;) Det finns även terränhinder där och vi hoppade dom, jätte kul var det. Så idag har jag hoppar bank, och stockar. Den högsta stocken låg på ca 95cm så jag är super nöjd.
Vi var ute och red i tre och en halv timme. Så efter fick Hannibal stå i boxen och äta sin mat och dom andra fick gå ut. Jag Clara och Alicia fickade och sen gick vi ut en sväng. Halv fyra hämtade mamma mig och så åkte vi hem. Jag var jätte hungrig eftersom jag inte ätit sen frukosten. Jag längtar verkligen tills nästa gång vi ska rids:) imorn blir det att rida lite lugnt i paddocken och på torsdag är det sommar lov!!:)))

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_205163160.jpg" class="image">


Länkbyten?

Är du intresserad av länkbyte? Isåfall kommentera!!



Florida-whistle

En riktigt sköön låt! Kommer jag nog att lyssna på mycket i sommar ;)



 
 
 
  //Agnes

Förlåt!

Förlåt för jätte dålig uppdatering av mig! Har helt enkelt inte orkat blogga´.. har varit så mycket i skolan, när jag har kommit hem varje dag har jag varit jätte trött och jag har inte haft något speciellt att blogga om. Men nu är det bara ca 4 dagar kvar tills sommarlov!! SÅÅÅ SKÖÖÖNT!! då ska jag blogga så mycket jag kan eftersom jag kommer att ha mer tid ;) 

Har gått sådär med Sidney dom sista gångerna jag har ridit, det har inte varit någon som har ridit henne "ordentligt" om man säger så, så hon har varit väldigt stel och stark i munnen, men imorgon har jag dressyrlektion så då ska jag försöka få henne lika fin som hon har varit den sista tiden igen! 

På söndag är det finalen i Gota, den kommer att vara i Bollebyggd igen för Östadkulle som skulle ha haft det har haft något virus bland hästarna så dom fick inte hålla det, men eftersom vi inte var med förra omgången när det var i Bollebyggd så blir det nytt för oss ändå ;) Har aldrig varit där med Sidney faktiskt. Egentligen är det ju min lillasyster som tävlar Sidney i Gota i år men vi fick inte ihop lag nu till sista omgången så hon ska få låna en b-ponny och vara med på så får jag ta Sidney ;) Matilda och Hanna ska oxå va me ;) 

  

    //Agnes


Gårdagens ridpass

Sitter nu här och väntar på bussen så jag tänkte berättat hur det gick igår. Jag red utan stigbyglar. Det gick jätte bra, han var pigg. Sedan tog jag några skutt och det gick jätte bra:) sedan skulle jag skritta av han och thilda hängde på. Helt plötsligt blir han rädd och tvärvänder. Jag flyger av och då blir thildas häst rädd och sparkar, han träffade men som tur var det på västen. Thilda fick tag på Hanna och sedan hoppa jag upp så fortsatte vi tidturen. Men ont i rygg o ben fick jag:p. Love you Hannibal <3


//Matilda


RSS 2.0