NyĂ„rsafton! 🎉

God morgon! Eller det Àr kanske inte morgon lÀngre men jag vaknade nyss ;) dagen kommer spenderas i stallet och förhoppningsvis skritta ut lite med Almis. PÄ kvÀllen kommer nÄgra gÀster och sÄ ska Matilda Vara hÀr sen sÄ ska vi nog trÀffa Tea innan tolvslaget :)

Nu ska jag Àta frukost och sen blir det stallet, uppdatering kommer under dagen!


//Agnes.


Uppdatering kommer imorgon!

Kram Agnes !!


Hey

Hey, it's just me!


/M


LOL

Sova med öppet fönster nu? Yao 😂👊


//M

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_50e0bccb9606ee5acca06046.jpg" class="image">


my day to day

Vaknde vid ca halv tio. Åt frukost och allt annat man gör pĂ„ morgonen. Sedan slappade jag lie. Datorn, mobilen, tv. Sen Ă„t vi lunch och sen stallet. Var i stallet ca halv tre. Bytte om och gjorde i ordning allt. Sedan hĂ€mtade jag bĂ€bisen. Borstade och sĂ„ fick jag för mej att rycka manen, sĂ„ det gjorde jag, haha blev inte sĂ„ rakt dĂ„ han vĂ€grade sĂ„ still x) Dumma polle. Men fick till det lte, fĂ„r fin skjustera i mon. Blev ingen ridning dĂ„ han tappat en sko och Ă€r isgata överallt. Hoppas hovslagaren kommer nĂ€sta vecka! haha sen pratade jag med Agnes i facetime haha x). Pratade lite om imon dĂ„ jag ska vara hos henne pĂ„ nyĂ„rsafton. Visade runt lite haha (hon har vart dĂ€r sĂ„ hon vet hur det ser ut, men Ă€ndĂ„x) ) Sen la jag in lite hö i boxen och stĂ€llde in han. Fixade lunch hö till imorgon och tog in dom andra tvĂ„. Sen Ă„kte jag hem och dĂ„ köpte vi med oss pizza hem för orkade inte laga nĂ„got haha. Glömde nĂ€nma att jag Ă€r hoss pappa denna helg:) Imorgon dĂ„, jo. Mamma hĂ€mtar oss ca 10. DĂ„ Ă„ker vi hem och hĂ€mtar vĂ„ra nyĂ„rsgrejor. Sen Ă„ker vi till stallet och fixar. Sen kör mamma mej till Agnes och Sara till Emelie :) Men hörs imon.
 
puss och kram
 
 
 

God natt


Dressyrlektionen

Lite bilder frÄn idag!


Belmondo

Belmondo. C-ponny valack F:1983. Bello var ju en dröm ponny. SnĂ€ll frĂ„n topp till tĂ„. Tror vi fick honom maj 2007? TĂ€vlade honom redan en vecka efter och var dubbel nolla bĂ„da klasserna 70-80cm. Han var 24 Ă„r nĂ€r vi fick hem honom och gĂ„tt dom största klasserna. Året innan vi fick honom blev han och hans Ă€gare placerade i Ă€nglahoppet (23 Ă„r gammal) Han var sĂ„ trygg i paddocken men dock vĂ€ldigt stark i skogen. Man fick leda med kedja pĂ„ tĂ€vlingarna för han Ă€lskade det. Han ville alltid fĂ„ springa Ă€rvarvet. Vi hade Bello samtidigt som Aniara. Jag o h min syster hade dom ihop. Jag var med i div 2 och dĂ€r tog vĂ„ra första placeringar bĂ„de i lag och individuella. Jag debuterade KM'et L:B och var felfri grund 90cm och omhoppningen 100cm. Jag var den Ă€nda felfria C-ponnyn kom totalt tvĂ„a!:)) Ă„Ă„ vad glad jag var:) sen kom Ă„ret 2008? Och jag ville ha ungponny. SĂ„ min medryttare pĂ„ Bello tog över honom och en klasskompis till mej. Han stog kvar i samma stall och red han fortfarande. Vet inte om jag gjorde rĂ€tt val men idag vet jag att han fortfarande lever och lever livet som pantionĂ€r.

Matilda


Natti

LĂ€gger mej nu. Resten av pollarna kommer imon;)

God natt kram Matilda


FrÄn Göteborg!

Lite sent men hÀr kommer bilder pÄ de jag fick med mig hem frÄn Gbg!

//Agnes


FrÄn Ullared!

Detta köpte jag i Ullared:
‱ rengörningscreme-ansiktet
‱ maybelline fit me puder
‱ garnier BB cream skin perfector
‱ tunna strumpbyxor för nyĂ„r
‱ vĂ€ska (köpte den istĂ€llet för en annan som jag ska lĂ€mna tillbaka)
Köpte Àven lite smÄsaker till skolan osv. Men det Àr inte med pÄ bilden!

//Agnes


Axxas Eminem

Glömde nÀmna lille Em haha<3 En ponny vi fick lÄna av samma uppfödare som Aniara ( vi skille prova att ha tvÄ ponnys) En ponny som var vÀlidgt trÄkig mÄste jag medge. Han var hur sööt som helst 126cm hög Dartmoor ponny ( Aniara lika sÄ) Han gick inte frammÄt! Han bara stog helt stilla och fattade ingen ting. Men var man sjÀlv i paddocken sÄ gick han lite framÄt ( vi kanske fick han typ 2007? eller aa hade han i typ 2mÄn sen tröttnade vi pÄ han. Han bockade av en pÄ Àngen och gick inte framÄt i paddocken och bockade i skogen. Han var en ungponny som inte had fÄtt lÀra sej grunderna:/ sund för han var vÀldigt sööt och han var Aniaras kusin ;) Men ska se om jag bhittar nÄgon bild pÄ den lille skiten;) vÀnta lite bara. hittade ingen bild men hittade en video om ponnysarna vi har/ haft ( inte Bittel och Rusti) men Aniara, EminemŽ, Black Magic, Belmondo och Hannibal 
 
1.25 hittar ni Eminem <3
 
 
 
Kram matilda

AxxasAniara

 
Ja efter vi lĂ€mnat rusti var jag jĂ€tte ledsen men mamma tröstade mej med att vi skulle leta egen ponny. Ă…Ă„Ă„ vad lycklig jag blev. Åkte och kollade pĂ„ massa ponnysar men fastnade för den ponnyn som inte ens var inriden?! Men jag tyckte hon var sĂ„ söt sĂ„ vi tog hem henne pĂ„ foder och stog i samma stall som bittel stĂ„t i ( nu kom jag ihĂ„g att han inte blev sĂ„ld nĂ€r jag slutade pĂ„ han utan ville rida Rusti istĂ€llet) Aa men iaf vi red in henne och oj vad busig. Aldrig suttit pĂ„ en sĂ„n liten pigg ponny. Vi hĂ€mtade henne Januari 2005 och köpte henne sen i December 2005 och vi fick henne i julklapp av mamma och pappa. Sedan 2006? flyttade vi henne till stallet som Rustibus stog i (ApplagĂ„rden i sandared)  Jag fick bĂ€ttre och bĂ€ttre  ordning pĂ„ henne och vi fick nĂ„gra placeringar med oss hem:) Vi tog placerinagr frĂ„n 2008/2009-2010:) Sen har min syster ridit henne. Jag har alltsĂ„ utbildat henne sjĂ€lv fast med hjĂ€lp av trĂ€nare. Hon blev en jĂ€tte lugn och snĂ€ll ponny som min 5Ă„riga syster red. Har sĂ„ otroligt mĂ„nga minnen med den ponnyn. NĂ€r vi fick henne blev vi avkastade varje dag, till att galoppera första gĂ„ngen till att ha startat L:B hoppning och min syrra har startat henne L:B dressyr. Saknar min prinsessa som nu Ă€r ute pĂ„ foder. Det var tack vare Aniara som jag och Agnes blev bĂ€stisar. Hon och Astrid blev medryttare pĂ„ henne och de kan jag lova avr det bĂ€sta dom gjort x) <3333 Men iaf nu Ă€r hon hos en liten tjej som heter Ebba i Skövde.Vi har hĂ€lsat pĂ„ henne tvĂ„ ggr och hoppas snart Ă„ka upp igen. VĂ€rldens allt hihi <3
 
kommer bilder i ordning frÄn 2005-2012
 
2005
 
 
 
2008
 
,2010
 
 
 
2012
 
 
 
kramar matilda och Aniara <3
 
 
 

In the stable!


Ullared!

Sitter i restaurangen pÄ Ullared och vÀntar pÄ mat! Vi har varit i stugan oh fixat lite och lÀmnat min syster hos en kompis som bor hÀr i Falkenberg sÄ pÄ vÀgen hem stannar vi till hÀr pÄ Ullared, ska inte köpa ngt speciellt dÄ jag inte har nÄgra pengar bara lite sminkprodukter eftersom det Àr billigt hÀr ;) i eftermiddag blir det stallet och rida!

//Agnes


Rustibus

Ja Rustibus ( min första eller andra) tror det var min andra. Rustibus var ett Gotlandsruss Född 1993? NĂ„got sĂ„nt. Men han var den ponnyn som alla ville rida. Jag fick tillochmed ridlektioner pĂ„ honom och det var jĂ€tte stort för mej dĂ„. Rusti som han kallades var sĂ„ himla snĂ€ll men tjurig nĂ€r man spĂ€nde sadelgjorden. Kommer iaf ihĂ„g att jag var runt 7Ă„r nĂ€r jag red han sĂ„ han var nog min andra medryttarponny ponny. Nej vĂ€nta lite hĂ€r nu. Red ju tvĂ„ shettlands ponnysar nĂ€r jag var typ 4Ă„r. Och mamma hade en stor hĂ€st som var lugnet sjĂ€lv , red runt sjĂ€lv pĂ„ honom Ă„Ă„ saknar den hĂ€sten ( bĂ„de han och shettisarna springer nu pĂ„ de gröna Ă€ngarna) Åter till Rusti. LĂ€rde mej mer och mer nĂ€r jag red han. Men Ă„ret gick och Ă€garen blev förstor och han sĂ„ldes.
:( ÄÄ vad jag grÀt. Men sen fick jag ju en egen ponny. Axxas Aniara.

SlÀnger in bilder pÄ Rusti nÀr jag red honom och shettisarna + mammas hÀst pax.


Bittel

Bittel var den första medryttarponny. Han var en Islandsponnu valack. Kommer inte ihÄg dÄ mycket dÄ jag var vÀldigt liten. Eller var han min andra medryttarponny? Kommer inte ihÄg, var typ 5-6Är. Men iaf han var en vÀldigt snÀll ponny och man kunde alltid lita pÄ. Men han var oxÄ vÀldigt busig. bockade ibaland nÀr man red ut och var vÀldigt kittlig pÄ rumpan. Ett Är tror jag han fick spatt men blev het Äter stÀld. Red oftast ut i skogen eller lÀtt i paddocken. Men hoppade Àven lite pÄ honom. Han var den första ponnyn jag tÀvlade och var felfri bÄda klasserna. Hoppade typ 40-50cm :) men iaf sen sÄldes han efter jag ridit han i kanske 1,2 Är. Var sÄklart vÀldigt ledsen för jag tyckte om honom sÄ himla mycket. Men Àgaren hade tappat intresset sÄ han sÄldes till Falkenberg. DÀr tror jag han nu gÄr turridning och det tror jag passar han perfeckt. <3 som sagt vet jag inte om han var min första eller andra men jag gillade honom iallafall.

Hör kommer lite bilder pÄ mej och Bittel <3

Matilda


Dags att sova

Puss pÄ er och god natt kram Matilda

Imon tÀnkte jag skriva om alla ponnys jag haft dÄ jag haft nÄgra stycken:)

Kan nÀmna vilka nu sÄ kommer resten imon

Bittel medryttarponny
Rustibus- medryttarponny
Axxasaniara- egen ponny
Belmondo-foder ponny (egen)
Black magic- foder ponny
Hannibal Annerup - nuvarande ponny

<33


Manege

Blir att rida dressyr i manegen med Thilda imon:)

Matilda


Hopplektionen

..gick riktigt bra! I början va hon riktigt pigg sÄ jag jobbade pÄ ganska lÄga höjder för att fÄ henne lugn till att börja med. Men hon gick bara bÀttre och bÀttre och lyssnade jÀttebra pÄ förhÄllningarna det sista. Jag hoppade ett rÀcke pÄ ca 110cm och en oxer pÄ 115cm, och hon flög över som ingenting, jag trÀnade mkt pÄ att ha en lugn och samlad galopp innan och mellan hindrerna sÄ jag skulle kunna slÀppa henne nÄgot sprÄng före hindret sÄ jag fick rÀtt avsprÄng och sÄ att det inte skulle bli för "flacka" sprÄng för jag kommer med för mkt fart. Det sista gick hur bra som helst och Almeida va jÀtte duktig!

//Agnes


Stan

Har varit i stan idag med Cajsa. Shoppade lite klĂ€der och en parfym. Är nöjd med dagen och haft det jĂ€tte bra med Cajsa:) imon ska jag rida igen:)

HÀr kommer lite bilder pÄ inköpet:)

Kram Matilda <3


Hemma frÄn stan!

Va inne i stan lite fort för att lÀmna tillbaka och byta lite klÀder,, senare Àr det hopptrÀning! Men ska inte trÀna för han jag har trÀnat för tidigare utan en annan som vi kÀnner ;) hoppas det ska gÄ bra, har ju faktiskt aldrig haft nÄgon hopptrÀning med Almeida Àn, min syster hade den innan jul och sen har det inte varit nÄgra förren denna veckan igen :) Almeida kommer sÀkerligen vara vÀldigt pigg eftersom hon vila igÄr och har blivit ganska lÀtt och lugnt riden mu över jul.. ;) hörs sen!

//Agnes

Dagens:

Tröja: bik bok (Gbg)
Jeans: Gina
SkÀrp: frÄn USA tror jag
Skor: Johnny bulls


Shoppingdag i Gbg!!

Va med familjen i Göteborg idag dÀrför har jag inte haft tid att blogga! Skriver mer om hur de va i Gbg imorgon! Nu ska jag sova, god natt!! <3


//Agnes


Sover hos Cajsa

Sover över hos Cajsa!<3 god natt <3
Om dagen kommer imon

Matilda


Haha

Face time med Agnes

Sigge - Santos

//Matilda


SkrÀckfilm!


Tisdag

Idag blev det stallet och rida Almeida pÄ förmiddagen sen nÀr jag kom hem kollade vi pÄ film! Imorgon kanske vi ska till Göteborg med familjen och gÄ i stan dÀr ;) bloggar imorgon!

//Agnes


Stallet

Bus ponny idag<3 haha, inte ridit pÄ vÀldigt lÀnge nu. Hanna har vart sjuk. Jag
Problem med tÄn. A men nu fick jag rida och gissa vad, en Àlg stÄr i hagen och Hanna fick typ spel och sprang runt och flÄste;) haha men bÀst Àr han<3

Kram Matilda


God night

Only a few minutes of Christmas 2012

So good night Christmas 2012<3

Matilda

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_50d8dd1b9606ee5a899e8555.jpg" class="image">


BĂ€sta avslutet

spenderades med en mysig vinter tur med SkrÄllan <3

Matilda


Julklappar

VÀldigt nöjd :)
Svarta jeans ,tvÄ linnen ,en skjorta ,en blus mysbyxor,vit tröja, tröja , 2300kr,LOL,anteckningsblock,almenacka, Gbg biljetter,

Tror det var allt. VÀntar bara bara pÄ cajsas :)

Matilda


God jul!

Merry Christmas <3

Brevet frÄn Agnes (; <3


Jul ritten pÄ stall heden!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_50d82ae49606ee5abeee7f6e.jpg" class="image">


God natt-god jul

Julafton 2012 god jul alla!

Massa kramar Matilda


December 23

Fick migrÀn igÄr dÀrför blev det ingen bloggning för min del..

Idag har jag i alla fall varit hemma ich stÀdat och fixat i mitt rum sedan va jag o mammi i stan och köpte tunna strumpbyxor och ett skÀrp till min klÀnning som jag ska ha imorgon :) sedan kom vÄra kusiner och Ät lite julmat och va hÀr en stund! Nu sitter vi hela familjen framför tv:en oh tittar pÄ Bingolottos uppesittarkvÀll ;) imorgon Àr det JULAFTON!! Alla i stallet ska rida ut tillsammans kl 9 i morgon sÄ fÄr gÄ upp ganska tidigt men det Àr ju mysigt att rida ut pÄ julaftonsmorgon ;) hörs imorgon!!

//Agnes


Vit jul!

SĂ„ roligt att Ă„rets jul Ă€r vit!! Förra var brun/grön och ful! Ă…Ă„ lĂ€ngtar tills imon <333

Matilda


God natt

BerÀttar om dagen lite mer imorgon..

//Agnes


Tjo

Ingen Cajsa idag:( ingen ridning idag:( ingen ridning imon eller pÄ mÄndag:(( det Ànda positiva Àr att det snart Àr jul!:)
Men men sÄnt Àr livet. God natt iaf!

Matilda


Dressyr

Gick upp tidigt idag för jag hade dressyrlektion kl 11!

Lektionen gick sÄ himla bra! NÀr jag vÀrmde upp henne sÄ var hon lite jobbig, hon ville inte arbeta och blev stark i munnen men sen gick det bara bÀttre och bÀttre! Jag lÀrde mig efter hand hur jag skulle göra och jag kÀnde nÀr hon tÀnkte börja dra upp huvudet. NÀr hon slappnar av och gÄr ner med huvudet och jag fÄr henne att stanna dÀr utan att hon ska dra upp huvudet sÄ Àr hon riktigt fin! Jag red pÄ smÄ och stora volter, fyrkanten, och i Ättor mm.. Idag slÀppte det verkligen och jag börjar lÀra mig hur hon ska ridas för att gÄ rÀtt :) hÀr kommer nÄgra bilder jag tog efterÄt i hagen!

/Agnes


God natt ;)

Trött sÄ lÀgger mej nu;)

Följ oss pÄ instagram

@matildaodenhjalm
@aagnesjohansson

//Matilda


Fredagsmyys

Sitter framför datan och lyssnar pÄ musik,,
Ridningen gick ganska bra, skrittade ut ne liten bit sedan red jag lite dressyr i manegen. Almeida var vÀldigt pigg sÄ det var lite svÄrt att fÄ henne att gÄ lugnt och jobba.. haha ;) men det sista blev hon bÀttre och gick fint i alla gÄngarter, speciellt galoppen! Imorgon blir det dressyrlektion pÄ morgonen sen mÄste jag in till stan,

Snart blir det att Àta gott sen fredagsmys med chips och godis framdför tv:en :P

//AgNeS

:))


Fredag-jullov-snart jul!

Haha ;) ja fredag Àr det och Àntligen jullov och julafton om bara 3 dagar! Har faktiskt inte önskar mig nÄgot speciellt typ klÀder bara ;)

Det blir som sagt ingen ridning med Matilda idag :/ sÄ förmodligen blir det ingen uteritt för Almeida eftersom jag inte har ngn att rida med och vill helst inte rida ut sjÀlv nu ibörjan sÄ det fÄr nog bli dressyr och kanske bommar i manegen, jag fÄr se!

//Agnes


Ingen aslan

Blir inget med aslan idag:/ inte med hannibal heller:/ gÄr inte att rida med tÄn:/ men fÄr kanske rida pÄ söndag eller tisdag, inte mÄndag eftersom det Àr julafton :) men hörs sen Matilda


Akuten

Snart hemma efter en tur pÄ akuten med min jÀvla fucking tÄ! Men nu kommer den bli bra iaf:)

Matilda


Jullov!! ❄

Äntligen jullov!


Sitter pÄ bussen pÄ vÀg hem nu, jag och Matilda ska rida ut med Almeida och Aslan men det Àr inte sÀkert att det gÄr.. Hoppas det ska gÄ i alla fall! Bloggar mer sen!


//Agnes


Julklappar

Nu Àr alla fÀrdiga!:)

Matilda


My day

Vaknade 10:30 sÄ skönt! DÄ ut med hunden och sen Ät vi frukost! Sedan tittade jag pÄ tv i ca 1h sedan datorn. Duschade och Ät mat sedan tillbaka till datorn som jag sitter vid nu. Kollar pÄ film!:) lite senare blir det till stan och köpa julklappar:) har inte köpt nÄgon Àn. Hörs sen//Matilda


Betygsamtal

Sitter och vÀntar pÄ att fÄ ha mitt betygssamtal i spanska, allt Àr typ 1 timma försenat sÄ kommer fÄ vÀnta jÀtte lÀnge.. Bloggar mer senare idag!


//Agnes


God natt <3

Blev bara att Äka upp och fixa lite stallet idag. Fixa maten, hö och mocka!

Sista hela skoldagen imorgon, och vi har betygsamtal hel dagen ;) skönt!

//Agnes


:)

Lite fot bad sÄ hÀr pÄ första lov lagen :)

Matilda


I stallet


God natt


3 dagar kvar..

Till jullov..!!! Vi gĂ„r i skolan hela dagen imorgon och pĂ„ torsdag har vi betygsamtal sen sĂ„ har vi avslutning pĂ„ fre-morgon :) LÄNGTAR!! Behöver verkligen looov nu efter en sĂ„dan stressig termin som vi har haft!

Idag har jag bara varit i skolan annars inget speciellt. Sitter i soffan framför tv:en just nu, ska lÀgga mig snart, hörs imorgon!

//Agnes


Morgondagen

Vet inte vad jag ska ha pÄ mej imon ÄÄ avslutningen. Helst nÄgot vÀldigt fint men ÀndÄ ganska vanligt. Inte klÀnning! DÄ vi ska ha allt pÄ oss till 16:30 dÄ slutar vi. Vi ska alltsÄ ha en jÀmnlikhets dag med film hela dagen och sen pÄ kvÀllen typ klass mys. Sen slutar vi och har 3v lov!:)))

Hörs sen. Bild kommer pÄ klÀderna jag ska ha

Matilda


Lite om Almeida..

Kom pÄ att jag skrev ju att jag skulle berÀtta lite om Almeida innan vi fick henne men jag har glömt det sÄ hÀr kommer lite fakta om henne ;)
 
Almeida Àr ett skimmel sto född 2004 (alltsÄ 8Är gammal). Hon har med hennes förgÄrende ryttare tÀvlat upp till LA+5 men Àr inte tÀvlad nÄgot i dressyr Àn sÄ lÀnge, men hon Àr fin i dressyren och jag hoppas kunna starta lite lÀtta dressyrtÀvlingar lite lÀngre fram men jag vill först och frÀmst lÀgga fokusen pÄ hoppningen eftersom det Àr det jag vill satsa pÄ ;) Almeida Àlskar att hoppa och bjuder verkligen pÄ hinder vilket Àr jÀtte kul! Jag hoppas att jag och Almeida ska lÀra kÀnna varandra och komma ut pÄ tÀvlingsbanan sÄ snart som möjligt! Vi ska trÀna mycket nu i bÄde dressyr och hoppning sÄ vi kan börja tÀvla nu till sÀsongen som kommer efter jul :)  
 
Det var lite om Almeida!  ;)
 
(Almeida och hennes förra ryttare)
 

Almeida 5 Ă„r gammal

 
Almeidas Àgare och uppfödare skickade lite bilder pÄ Almeida frÄn nÀr hon var föl och under hennes utveckling och uppvÀxt och lite bilder frÄn tÀvlingar! jÀtte kul att se! hÀr kommer en bild frÄn nÀr hon var fem Är gammal, sÄ söt! :) LÀgger upp de andra senare!
 
 
 

Skola

PÄ vÀg till skolan nu. Sista riktiga dagen!:) imon Àr det typ bara film (lÀrofilmer) och sen slutar vi pÄ kvÀllen!:) ska bli sÄ skönt med lov. Idag orkade jag inte gÄ upp sÄ försov mej till 07:00 och bussen gÄr 07:45 ;) haha aja men han iaf. Hörs mer sen kram Matilda


God natt

Kram Matilda <3


Pyntat julgranen !


Lördag söndag

Lördag. Ove och Agnes hÀmtade mej vid halv tio. Kom till aslan gjorde i ordning och red bort till Agnes. Vi red ut en ganska lÄng svÀng. Det var kram snö sÄ vi tog det lugnt. Men vi red i alla gÄngarter. Vi hade jÀtte kul och aslan var super duktig!:)

Sen Äkte vi till stan en sund. Köpte inget dÄ jag ska handla julklappar pÄ torsdag:) sen Äkte vi hem och spelade lite och kollade pÄ tv. Sen blev det god mat och den chips mys med film.

Söndag. Vaknade vid 10. LÄg i sÀngen en bra stund sedan kollade vi pÄ film och sen Ät vi frukost. Sen fortsatte vi att kolla pÄ film. 13:30 kom Emelie och hennes mamma och hÀmtade mej och sÄ Äkte vi till stallet. Vi red ut en svÀng. Mysigt! Sen tig vi lite bilder och sen gjorde vi i ordning dom och sen slÀppte vi ut dom och Äkte hem. Nu sitter jag i soffan och ska strax Àta.

Kram Matilda

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_50cdf54c9606ee5975a292ad.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_50cdf579ddf2b3311a002d86.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3540045/images/2012/pic_50cdf57de087c3502da68231.jpg" class="image">


Mysig ridtur i snön!


Helloooo

Ligger i soffan framför tv:en och kollar pÄ film ;) Àr jÀtte trött.. Imorgon blir det upp till stallet vid tio och rida ut med Matilda, sedan ska vi till stan och fixa de sista julklapparna ;) Almeida fick vila idag sÄ hon kommer sÀkerligen vara jÀtte pigg imorgon.. Haha ;) hörs imorgon i alla fall!

//Agnes


Kort om igÄr..

Jag och Matilda red i manegen, först lite dressyr sen satte vi upp tvÄ hinder och hoppade lite. Det gick jÀttebra och Almeida bjöd verkligen pÄ hindrerna och var riktigt pigg! Haha ;) i slutet hoppade jag ca 95cm Annas hoppade vi inte sÄ högt, runt 70-80. Imorgon ska vi rida tillsammans igen,dÄ ska Matilda komma med Aslan sÄ ska vi rida ut :)

//Agnes


FrĂ„n lucian idag ❄❄


<3


God natt..

Imorgon Àr det lucia.. Vi nior ska hÄlla i det sÄ jag ska vara tÀrna. Efter skolan blir det stallet, Matilda ska komma med Aslan till manegen oxÄ, bloggar mer imorgon!!


//Agnes


<3


God natt <3

Lite om dagen kommer imon! <3

Matilda <3


12-12-12-12-12


TillfÀllig header!

Nu Àr den tillfÀlliga headern fÀrdig och uppe hÀr pÄ bloggen! Den Àr inte sÄ noga gjord men jag och Matilda ska försöka göra en riktigt fin header nÀr vi har fotat lite nya bilder!
 
 
   //hhoppryttarnaa

God morgon!

Sitter framför tv:en och Àter frukost. Under dagen ska jag sÀtta mig och fixa en tillfÀllig header till bloggen eftersom jag inte lÀngre har Siddan. Annars ska jag bara vara hemma och vila, vet inte om jag ska rida eller inte fÄr se! Hörs under dagen!

//Agnes


Hur kan man??!

Hahaha duschade i morse och nÀr jag fem min innan skulle gÄ kom pÄ att jag glömt skölja ur balsamet. Haha. FÄr springa in i duschen och skölja ur det. BlÄsa snabbt men hinner ej torka. PÄ med mössa för att det inte ska frysa. Kommer till bussen varit ute 2min och hÄret fryser. Nu blir det aldrig mer att duscha pÄ morgonen!;)

Matilda


Sintra


God natt <3

GĂ„r och lĂ€gger mej nu! Imorgon=hemstudiedag 👍

BerÀttar lite om stallet imorgon istÀllet!

//Agnes


Till stallet

PÄ vÀg till stallet nu blir dressyr i manegen, de e sÄ svÄrt att rida ut nu pÄ vintern för det mörknar ju sÄ snabbt.. Ska i alla fall rida ut pÄ lördag med Matilda o Aslan ;)

Imorgon har jag i alla fall hemstudiedag, vi har redan haft deadline sÄ jag behöver inte plugga med ngt speciellt ;) ska bli jÀtte skönt att bara kunna va hemma och ta det lugnt! MÄste förresten hitta praoplats tills torsdag.. Har ingen aning vart jag ska frÄga. FÄr försöka fixa det nÄgon gÄng imorgon.

Skriver mer nÀr jag kommer hem frÄn stallet!


//Agnes


Veckans lÄt!

 
Pitbull ft. Danny Mercer-Outa nowhere, lyssnar pÄ denna nÀstan hela tiden!
 
 
 
 
 
 

Hemma

Blir inget stall idag.hemma och passar hunden:) Hannibal fÄr vila idag, och han mÄr bÀttre nu!:) imon blir det ridning och sÄ:)
Hörs senare

Matilda


Okej

Nu Àr det andra lektionen, slöjd. Vill bli fÀrdig innan jul men finns ingen möjlighet sÄ fÄr fortsÀtta efter.
Efter skolan blir det stallet och rida:) blir lugnt i paddocken. Torsdag ska min syster rida han och jag ska rida Aslan med Agnes och sen ska vi sova över lör-sön och rida pÄ lördag:)vi ska rida ut:)

Kram Matilda


Me

Hahah ;)

Matilda <3


hej

Kom precis hem frÄn stallet. Kalt.  Tog det vÀldigt lugnt med han idag. Men iaf hade instÀld sista lektion sÄ slutade 13.55 :D SÄ det var en vÀldigt kort dag idag. 10.05-13.55 ;)
 
Men tog bussen till stallet och Ät lite. Sedan gjorde jag iordning allt sedan hÀmtade jag honom och gav han lite vatten. Sedan red jag lugnt i paddocken. Han Àr bÀttre hostar inte lika mkt och har nÀstan ingen snuva. ;)
Blir lugn ridning hela veckan sÄ han blir helt 100 bra igen. Ska kolla med Aslans Àgare om jag kan komma upp och rida nÄgon dag:)
 
Hör mer sen. kram 
 
 
 
 

sara fotade lite snö bilder

 
kram matilda

**


Stan

Åkte till stan med en kompis efter skolan dĂ€rför har jag inte kunnat blogga, vi fikade och kollade julklappar ;) kom precis hem nu men ska förmodligen upp till stallet och kolla pĂ„ hopptrĂ€ningen, hörs sen!

//Agnes


film

 
 
 
matilda

SĂ„ duktig!

 
 
almeida va jÀtte duktig pÄ dressyren Idag! Jobbade pÄ volter, serpentiner lÄngsidan (stÀllde henne ut ich in) mm ;) ibörjan ville hon gÀrna springa ivÀg nÀr det blev jobbigt för henne men det sista gick hon jÀttefint och avslappnat, i en lugn och lagom takt i alla gÄngarter! //Agnes
 
tog nÄgra bilder men appen funkar inte riktigt sÄ gÄr tyvÀrr Inte att ladda upp de just nu men dom kommer nÀr det funkar igen!
 

Till Almeida

Köpte denna luvan pÄ skara ridsport för endast 100 kr För det var specialpris!!
 
  //Agnes 

Trött?

 
 
Omg Àr trött nu?! KÀnner mej inte riktigt bra, tror jag Àr pÄ vÀg att bli sjuk:( Hoppas inre det! Hannibal mÄr bÀttre nu iaf:) blir nog en liten galopp imon. Hoppas Sara kan fota med kameran:) jag och Agnes ska höras i veckan om vi kan rida ut nÀsta helg pÄ Almeida och Aslan, hoppas det. Vi har alltid sÄ kul nÀr vi rider. Just nu tittar jag pÄ Harry Potter;) sen blir det att sitta vid datorn en stund och sedan sÀngen:))
 
kram Matilda
 
 
 
 
 
 

Stan

Idag Äkte vi in till stan hÀr i Lidköping, kollade i affÀrer och fikade, jag köpte ett par skor :) imorgon ska vi hem igen, pÄvÀgen ska vi till skara hÀstsport och kolla ;)
 
 
  //Agnes 

ÅÄ bÀst

Gick sÄ bra idag! Helt jÀvla perfekt. Skrittade och travade bara men ÀndÄ. Fick Àven massa fina bilder som Sara och nÄgra tog jag 
 
Hannibal Annerup ~du Àr den vackraste jag mött~ <3
 
kram Matilda 
 
 
 

Lidköping i helgen..

Idag ska vi Äka till Lidköping och vara dÀr tills pÄ söndag, vi ska hÀlsa pÄ nÄgra kompisar. En tjej i stallet ska ta hand om Almeida idag och pÄ lördag och Àven rida henne :) pÄ söndag ska jag ha dressyrtrÀning! Bloggar mer sen för nu mÄste jag packa!

//Agnes


Stallet igÄr

Ove och Agnes kom vid fem och hÀmtade mej;) sÄ Äkte vi till stallet. Gjorde i ordning aslan och red bort till manegen. Det var bara jag och Agnes och en till tjej dÀr. SÄ vi hoppade lite:) gick jÀtte bra. Aslan har bara hoppat en gÄng tidigare och vet inte riktigt hur man gör i dressyren. Jag hjÀlper dom med honom! Vi hoppade runt 70 och han skötte sej jÀtte bra. Han var vÀldigt trött dÄ han inte Àr van vid denna ridningen;) nÀsta helg ska jag och Agnes troligen rida ut i snön:)

Bilder och filmer kommer komma frÄn igÄr:)

Matilda


Hoppning!

Dagen började som vanligt med skola.. NÀr jag kom Ät jag, bytte om till ridklÀder och pluggade. Sen Äkte vi till stallet, Matilda kom ju till vÄran manege med Aslan för vi skulle hoppa lite :) började hoppa nÄgra smÄhinder sedan höjde vi efter varje gÄng, det gick jÀttebra med Almeida, hon var bara liiite pigg men Annars gick det hur bra som helst, jag lÀrde mig hur jag skulle rida henne mer efter varje gÄng jag hoppat, i slutet fick jag riktigt fina sprÄng och hon flög verkligen över och tog verkligen i med bakbenen :) Àr jÀtte nöjd med henne idag! TyvÀrr blev det inga foton med min mobil men Linnea (aslans Àgare) fotade och filmade med Matildas kamera sÄ Matilda kanske lÀgger upp lite bilder sen! ;) nu mÄste jag fortsÀtta plugga.. Men hörs imorgon!!


//Agnes


God natt bloggen <3


Haha 😂

Hoppa pĂ„ ett ben kan man oxĂ„ göra ;) haha!! Saknar dig sötis ❀❀

//Agnes


Stallet igÄr

efter skolan Äkte jag o Matilda till stallet, Matilda fick lÄna Aslan sÄ skulle vi rida i manegen tillsammans men nÀr vi kom dit fick hon inte rida dÀr för att det var dressyrlektioner och dÄ fick inte sÄnna som inte stod i stallet vara dör förren 18:45 klockan va typ 18:15 sÄ vi red ut lite olika smÄ rundor sÄ lÀnge, och sen nÀr vi kom till manegen kvart i och skulle gÄ in sÄ sa dom att det var till 19:15 istÀllet, det var ju sÄ kallt sÄ vi kunde ju inte vÀnta en halvtimma till sÄ Matilda och Aslan fick rida hem igen.. :/ en gÄng i mÄnaden Àr det tydligen sÄ och sjÀlvklart sÄ prickar jag o Matilda in just den dagen.. ;) aja vi ska rida pÄ torsdag igen istÀllet! Jag red in i manegen nÀr Matilda hade gÄtt eftersom jag fick ju vara i manegen för vi stÄr i stallet red lite dressyr i slutet gick hon jÀttebra :) idag ska syrran rida för jag mÄste plugga... Bloggar mer sen!


//Agnes


Dagen

Nu Àr jag pÄ vÀg mot skolan. Elevens val idag. Ska bli ganska kul. Sen blir det upp till stallet och pyssla med Hannibal.:)) bÀsta bebisen. Sen blir det vÀll hem och Àta sedan plugga en massa! Hörs senare

Matilda


IgÄr

SÄ skulle jag ju rida aslan i manegen med Agnes. Men den var stÀngd pga trÀning sÄ alla som inte stÄr i stallet fick inre rida dÀr. SÄ vi tÀnkte vÀnta den halvtimmen hon sa men sen visade det sej vara en timme. SÄ Agnes fick rida sjÀlv och jag tillbaka till Aslans stall. Men vi red ut en liten svÀng iaf. Sen tittade jag lite nÀr Agnes red. Ska rida han pÄ torsdag igen (imon) dÄ jag inte kan rida hannibal nu för han har vinter vila. SÄ hoppas det gÄr bÀttre dÄ.

Matilda


Kalt

Kalt, vitt, vinter,

Nu nÀr vintern Àr hÀr Àr det kalt. Hahaha ganska uppenbart.

Men snart Àr det dags att Äka till Agnes för att sedan rida aslan :)
Hörs sen:) film kommer nog

Matilda


Ovisade bilder;)

NÄgon har sÀkert visats men aja ;)

Matilda


Förkyld

Hannibal har blivit lite förkyld nu nÀr det Àr sÄ kalt sÄ han ska fÄ vila denna vecka sÄ han blir frisk:) hoppas han blir det snart, tycker synd om han;( men det Àr bara lite hosta och vit snuva sÄ det Àr nog ingen fara. Imon blir det skola och rida Aslan igen:) ska bli kul. Ska rida tsm med Agnes:)). Det Àr jÀÀÀÀttteee kalt ute -9 typ

Kram Matilda


UtelĂ„st!!!! 😁


Min helg:

Har sÀtt ut sÄhÀr:

Fredag: skola och rida med Matilda som sedan sov över!

Lördag: upp till stallet pÄ förmiddagen för att fixa mat och mocka mm, Almeida fick vila. Matilda Äkte hem vid tvÄ, sedan Äkte jag till stan och kollade pÄ julklappar, vid 6 följde jag med min syster och vÄran granne pÄ breaking dawn som va jÀttebra! :) sen va det lördagsmys hemma!

Söndag: Äkte till stallet pÄ förmiddagen, red först lite i manegen och sen red jag ut en liten runda, nÀr jag kom hem frÄn stallet va klockan redan fyra sÄ dÄ satte jag pÄ en film ;)


//Agnes


Sara

Som fotade. Inte jag hihi skrev lite fel ;) men aja nu vet ni.

Matilda


Helgen

BerÀttar lite om vad jag har gjort under helgen imorgon!

//Agnes


bilder but not on me

HÀr kommer Àven lite bilder :) Bilderna Àr pÄ nÄgra kompisar:)  Ni fÄr gÀrna anvÀnda bilderna, men skriv gÀrna att Sara fotat dÄ!! ;D :D
 
 
matilda
 
 

filmen

 
matilda

KlubbmÀsterskap

Var i vÀg och tÀvlade idag (film kommer) I BorÄs. Cr 90cm fyra fel men en fin runda:) Kmet L.B 1M bed A.1a. Felfri för första gÄngen och gick till omhoppning. Höll pÄ att gÄ omkull sÄ vi kom ur balans sÄ dÄ fick vi ett ner. Slutade pÄ 3.e plats av 6 startande i klassen och tio i klubbmÀsterskapet. AlltsÄ 3 i klassen och i KMet :D:D BÀsta Hannibal levererar pÄ sista tÀvlingen för sesongen :D
 
kram Matilda
 
 

Nu lÀgger vi oss

God natt alla <3

Matilda


RSS 2.0