På väg till skolan!

Väntar på bussen nu, sista skoldagen för denna veckan! Vi ska ha mattedag hela dagen, bloggar mer senare

//Agnes


Måndag

Måndag och ny vecka men jag är ledig ons, tors, ;) skönt!

Jag började dagen med att ha skriftliga delen i eng np, kändes som att det gick helt okej :) sedan skulle vi ha idrott men den blev inställd pga vädret.. Just nu är jag hemma och ska nog plugga lite no lite senare. Sista inlämningen i kurserna innan sommaren förutom att ett filmprojekt ska in oxå! Hörs senare! Kommer lägga upp ett schema för veckan lite senare oxå!

//Agnes

(Bild från gbhs igår)


Super

Haft det jätte bra i Göteborg. Köpte inget igår eftersom jag redan gjort det. Men det var jätte häftigt att sitta och titta på finalen. Svår och trång bana. Roffe slutade på en 6.e plats! Längtar redan till nästa år, dock går inte finalen då men det ska bli super kul ändå. Bilder kommer kanske ikväll eller imorgon

// Matilda


Mot Göteborg horse show

Nu drar vi mot Göteborg. Hörs senare // Matilda & Agnes


Uteritt med Almeida ❤


På väg hem!

Är på väg hem från stallet nu, ridningen gick jättebra, red dressyr och lite bommar :) hon va väldigt mjuk idag eftersom jag red igenom henne igår :)
Ikväll blir det fredagsmys hemma framför tv:en, imorgon ska jag rida ut Almeida och så ska Matilda sova över eftersom vi ska på Gbg horseshow tillsammans på söndag ;)

Provade en av de nya Loka smakerna idag, chokladshake, riktigt god faktiskt ;)


Tack till mig själv

Hunter och whitaker . Glad tjej gbghs;)
Köpta på gbghs;)
Matilda


Hoppar Hannibal

Första två klippen är 1m det näst sista är 110cm och det sista är 120cm :)


God natt


Tisdag!

På grund av att blogg appen inte har fungerat så jag har inte kunnat blogga då jag nästan aldrig har tid att sätta mig vid datan hemma. Men nu funkar den i alla fall så jag ska kunna blogga som vanligt igen!

Just nu så är jag hemma, min syster rider Almeida idag för jag har gjort lite engelska då vi har np i det imorgon..

Bloggar kanske senare annars imorgon igen!

//Agnes


Piss väder

Skit tråkigt väder idag, grått och regnigt. Får se vart jag ska rida idag, get inte så mycket att rida i regn:/ hoppas det slutar.

Nu är det två lektioner kvartsen slutar jag.
Vi hörs senare

Nu funkar appen också

/ Matilda


Snabbis

Appen funkar fortfarande inte men tar det lite snabbt nu om dagarna. I söndags hade jag hoppträning och det gick super bra:) han va jätte fin och hopade super. Sen åkte vi till Sjömarken. Måndag. Skola som vanligt. Men det gick bra. Red dressyr i paddocken och han gick super fint, jätte nöjd. Sedan åkte jag hem åt och kollade på tv. Tisdag. Är just nu i skolan. Kort dag idag. Sen blir det upp till stallet och rida. Imon får Hannibal vila. Men vi hörs senare och hoppas på att appen funkar snart igen.

Kram Matilda

Hämtar Hannibal i hagen

Haha så gör vi;)


Lördag.

i går så red jag Hannibal lite lätt bara, sen borstade jag mycket och myste lite <3
 
sen åkte jag med Agnes till Aslan så red vi ut en sväng i det fina vädret:) pigga va dem och vad vi hade kul och skrattade ;) aa det va lite kort om igår. Appen funkar inte så det är därför det inte varit så bra uppdatering.
 
idag kommer hovslagaren och sen blir det kanske träning. Hörs senare.
 
kram Matilda 

Vaknade nu??!

Aa kan inte somna om så pillar lite på mobilen. Vid tio ska jag upp till stallet. Han ska nog longeras och borstas på riktigt mycket. Skönt väder är det ute iaf:)
Efter stallet ska jag rida Aslan med Agnes, det blir en uteritt:)

Hörs sen

Matilda


God natt

Hanns vilade idag, fick vaccination. Skolan gick bra. Efter stallet blev det fredags mys och nu är det dags att hoppa i säng:) god natt.

Hörs i morgon // Matilda


23:13

Ligger i sängen med musik i öronen, ska snart gå och lägga mig. Imorgon blir det stallet och rida ut med Matilda och Aslan :)

//Agnes


God natt!

Tänkte bara skriva ett kort inlägg innan jag går och lägger mig ;)

Det var skola som vanligt idag, vi har sammanlagt 6 st gruppuppgifter i no och so, en individuell i no, göra en film i bilden, plus steg och nationella i eng, plus muntligt seminarie på no o so uppgifterna nästa vecka.. Vet inte hur jag ska få ihop allt, det är så sjukt mycket i skolan nu..!! Längtar verkligen till sommarlovet nu så man kan släppa allt för ett tag i alla fall! Jaja, nu ska jag inte prata om skola ;) när jag kom hem så åt jag och kollade på tv en stund sedan pluggade jag lite no, duschade och nu ligger jag i sängen! haha det är vad jag har gjort idag ;) min syrra hade Hoppträning med Almeida idag, kanske att jag rider imorgon annars lördag, ska i alla fall rida ut då det va över en vecka sedan nu.

Har inte så mkt mer att skriva just nu men bloggar imorgon!

/Agnes


Div 1-Alingsås


Inte långt kvar... :D

Snart är det Göteborg horse show. Jag och Agnes åker in på söndagen med våra familjer och Emelies. Ska bli så sjukt kul!

Någon mer som ska dit?? :)

// Matilda


Torsdag

Hejsan. Idag har vi elevens val i skolan... Så vet inte riktigt när jag slutar idag. Men är nog runt tre kanske? Efter stallet ska jag rida Magnolia och Sara rider Hannibal.
Synd bara att det är ett sånt pissväder, regnigt och grått. Men hoppas det blir bättre väder snart!

Men vi hörs under dagen.

Kram Matilda


Idaaaag

Tröja-Ralph lauren (USA)
Jeans-Gina
Jacka-vero moda

/Agnes


God natt!

Har inte haft tid att blogga idag. So provet gick i alla fall ganska bra, imorgon har vi den sista delen, hörs imorgon!

//Agnes


Skolaa

Till skolan nu! Har np i so på morgonen..

//Agnes


heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej

äntligen pluggat färdigt så nu ska jag lägga mig. Ska bara fixa mig innan. Menaa imon har jag nationella i SO. Hoppas det går bra!
 
Imon ska jag i alla fall rida Hannibal. Hoppas på bra väder! men vi hörs imorgon.
 
God natt^^
 
( ni har väl inte glömt frågestunden? ;)
 
 
 

Måndag

Hemma från skolan nu, har ätit lite och ska snart plugga lite SO, har np i sh imorgon.. Men lärarna har sagt att man inte kan sänka sitt betyg på detta då det är första året man har i SO så ska inte lägga ner så mkt tid på det.

Ikväll blir det Elfsborgsmatch, dom möter IFK ;) eftersom vi ska på matchen så får Almeida vila idag, imorgon ska hon ridas dressyr förmodligen får det bli min syrra som rider.

Bloggar mer senare! Ska sätta mig och fixa allt med filmen från i lördags oxå ;) mycket som ska hinnas med men hoppas på att få upp den ikväll!

//Agnes


Måndag...

Idag är det måndag :/ inget att göra åt, längtar tills fredag haha;)

Har iaf slutat nu och är på väg upp till stallet i det regniga vädret...
Hannibal får vila idag, bara pyssla och gosa lite <3 Måste plugga lite svenska. Hörs senare

Kram Matilda


Natti

Skola imon så dags att sova nu. Red ut Hannibal en sväng och travade i paddocken på lite volter och serpentiner. Super fin. Imon ska han vila eller longeras. Får se hur jag ska göra, har lite plugg och sånt. Men vi höra imon!

Kram Matilda

Såå sööt man kan va då. Pluttis :')


Hejsan!

Äntligen funkar appen igen!

Idag skrittade jag ut Almeida i en kvart ungefär så hon bara fick sträcka på sig efter igår. Vi tvättade även täcken och hängde upp alla mina plaketter på Almeidas boxdörr så vi va i stallet ett tag ;) medans vi väntade på att tvättmaskinen skulle bli klar va jag med Almeida i hagen och fotade lite, så lägger upp lite bilder. Filmen från tävlingen är klar nu, men våran data är typ trasig för den bara slocknar när man har haft på den ett tag så förmodligen kan jag inte ladda upp den på youtube därifrån så får nog filma på datan m mobilen och ladda upp på videofyme, så den kommer upp under dagen imorgon! Nu ska jag titta på tv en stund och sedan gå och lägga mig, skola imorgon.. Har so nationella tis+ons oxå.

//Agnes


Frågestund

Tänkte köra en frågestund.
Den som frågar mest får el länkning.
 
Får jag några stycken svarar jag i ett video inlägg ;)
 
Så fråga på :)

Bilder

Nu funkar appen igen!

Här kommer lite bilder från igår.
Hoppbilderna är fotade av Wilma Öjerhed


Gårdagen

Lite om gårdagens tävling


Skritttur!

Nu blir det en liten skritt tur med Almeida!

//Agnes


Bild från idag!

 

Resultat från dagens tävling!

Så jobbigt nu när blogg.se appen inte funkar.. Kan tyvärr inte ladda upp bilder från dagen pga det men håller på med en video på datan med bilder och filmer från alla klasser så ni får se imorgon! 
 
förklassen|reg|LB+LB|0+0fel|- tyckte inte om banan så mycket då det va mycket raksträckor och ganska lång, fast omhoppningen va bra då det faNNs möjligheter att ta lite snävare svängar ;) på framridningen var hon väldigt stel och ganska stark i munnen så jobbade mycket med tempoväxlingar osv. På framhoppningen var hon mjukare och lyssnade bättre och det kändes bra.  Inne på banan sen så när jag skulle rida mot första hindret så skull hon bajsa så hon saktade ner så jag kom typ i trav, men resten av banan kändes superbra, hade bra flyt och hon lyssnade bra, i omhoppningen red jag lite mer på snabbhet än att ta korta vägar, slutade med en 3:e placering!
 
lagklass|reg|LB|rundomgång|0fel- jag blev uttagen till laget och hoppade som näst sist ut av oss i laget (tror jag) hon kändes fin på framridningen och framhoppningen däremot va jag lite nervös för jag tyckte banan va ganska svår, några kluriga svängar och två stycken kombinationer osv Men det va inga problem och  Vi va felfria och jag gick vidare till omhoppning både individuellt och med laget! 
 
Omhoppning|reg|LB+5|0fel- almeida kändes lite trött på framridningen men på framhoppningen kändes hon framåt igen. Jag hade tänkt att rida ganska lugnt och bara ha ett bra grundtempo och satsa på en felfri runda men hon kändes fin och lätt att kontrollera så jag satsade ganska mycket ändå, gjorde några väldigt snäva svängar så jag hoppade diagonalt över två hinder som jag nog tjänade jag mkt tid plus att jag red ganska snabbt. Almeida var jättefin! jag vann klassen med lite mer en 1 sekund :) i laget hade vi tre nollor i omhoppningen och en 4 fel som vi strök så vi vann lagklassen oxå! En lyckad dag med en tredje placering, och vinst individuellt och vinst med laget! 
 
 
  //Agnes 

Debut regional L.B

Fyra fel klass ett, en ryttare stod i vägen så tappade lite rytm. Annars va han jätte fin. Debut och allt. Klass två. Felfri, även i omhoppningen. Kom 3A i reg L.B 1m. Omhoppningen låg på 105-110;) super nöjd! Finaste ponnyn! <3


Debut regional L.B

Klass ett: ett stopp pga en ryttare stod där jag skulle rida så tappade rytmen, annars super fin. Debut och allt. Klass två div1Men gick felfritt i grunden. Och så även i omhoppningen som de höjde upp till L.B+ och vissa på L.A höjd. Kom 3.a :))


Tävling

Nu är ponnyn lastad, så nu är vi på väg till tävlingen i Alingsås. L.B-L.B 1m-1m

Hoppas det går bra.
Blogg.se appen funkar inte så kan inte ladda upp bilder just nu.
//Matilda

Tävling!

Det har hänt något med min blogg.se App så jag kan inte blogga från mobilen om jag inte gör det över nätet men då kan jag ju inte ladda Bilder..
är i alla fall på väg till Alingsås nu! Ska hoppas LB, LB får se om jag blir uttagen till laget oxå :)
 
  /Agnes 

Bläääää

Vaknade tittade ut, vad ser man?? Snö! Och regn! Trodde det va vår nu. Men så är det inte när man bor i Sverige. Men aa, gick upp fixade mig, duschade och sedan mot skolan.

Nu väntar jag på att första lektionen ska börja, musik. Har sovmorgon idag till 09:30. Slutar 14:25. När skolan sen är slut ska jag upp till stallet. Fixa stallet, rida och fixa allt inför morgondagens tävling i Alingsås. Hoppas det går att rida lite idag iaf. Är väldigt mycket snö i stallet. Sedan ska jag väl hem och ta det lugnt inför imorgon.

Ha det bra så länge.

Kram Matilda

(Bild från idag) stall ägaren som fotat.


Friday


Hoppträning

Vi hoppade inte så mkt "banor" utan mer serier med studs osv. Sedan var det en oxer och ett räcke i mitten av manegen på varje kortsida typ, svårt att förklara ;) Almeida var väldigt kvick i benen när jag hoppade serien och studsen så det gick väldigt fort, haha :) det va i alla fall bra träning för Almeida! Ska sätta ihop en liten film och ladda upp på videofyme som jag delar här på bloggen oxå, den kommer nog upp imorgon!

Imorgon ska jag nog rida ut om det går och galoppera av henne lite inför lördag, får se hur det blir, beror på om ngn annan är i stallet samtidigt.

//Agnes


Snabbis

Skola som vanligt! Fast hade elevens val, halv dag.

Blev inget stall idag. Han vilade och jag,mamma och pappa va på en handledar och elev kurs för att köra bil! Skojigt ;)
Har pluggar och lite så nu. Upp tidigt imon så dags att sova. God natt.

//Matilda

Vet att inlägget blev lite flumsigt men blir så när det blir ett snabbt inlägg på kvällen! ;)


Hejjsan

Ligger i min säng och kollar på film och ätet glass, haha :)

Almeida skrittades ut en sväng idag med några andra i stallet sedan red jag i ca 15 min i paddocken. Imorgon är det hoppträning, på fredag hoppas jag kunna rida ut och på lördag är det tävling med div 1 laget!

Hörs imorgon. Ska gå och lägga mig när filmen är slut!

//Agnes


22:16

Almeida gick dressyr i manegen plus en liten skritt o trav runda tillsammans med min syrra och ester (shettisen hon rider ibland). Gick helt okej men hon kändes inte lila fin som hon har gjort det senaste dagarna, men det brukar va så när hon har vilat :) imorgon ska hon ridas ut och bara få ha kul, hoppas bara det finns någon jag kan rida ut med.. ;)

Nu ska jag strax gå och lägga mig, imorgon skola, sen stallet annars händer inget speciellt. Bloggar imorgon!


//Agnes

=> bild från Carl träningen


Kolla vilken liten sötis

En lite bäbis som står hos Lotta, där jag red Maggan.

// Matilda


Hästarna

Idag så red jag två hästar. Hannibal först. Hoppade lite med honom ca 70-80 bara för att känna lite inför lördag. Sedan så kom Lotta och hämtade mig så gick hon och jag fick rida hennes häst magnolia. Emma red oxå med. Var kul att rida på en större häst än vad Hanna är. Red i skogen en sväng. Sedan så körde Lotta hem mig.


// Matilda

https://cdn3.cdnme.se/3540045/7-3/pic_516473c7e087c3136a08efce.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3540045/7-3/pic_516473e4ddf2b31b003e7a72.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3540045/7-3/pic_516473ebddf2b31ad6415424.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3540045/7-3/pic_516473efe087c31339173c81.jpg" class="image">


Bussen

På väg till bussen nu! Senare blir det stallet, dagens out fit kommer upp lite senare oxå!

//Agnes


Möte på BFK

Kom nyss hem från mötet med div 1 på BFK, ska snart äta sen blir det film ;)

så tråkigt med skola nu igen.. Fast det är ju inte jättelångt kvar till sommarlov :) längtar faktiskt till att få börja på en annan skola nu när man har gått på samma i fyra år. Det va inte så mkt tid till att plugga i skolan, då vi hade idrott (orientering). Stannade med en kompis i skolan i några timmar och hjälpte henne bli klar med en inlämning innan jag åkte till BFK.

Skola imorgon igen, sen ska jag nig till stallet och rida Almeida, hörs imorgon!


//Agnes


Är i stallet

Är i stallet just nu. Mamma är på väg för att hämta mig. Red ut en sväng i det härliga vädret med Thilda. Myyys.

Hörs senare.

//Matilda


Today

Tröja- Gina Tricot
Byxor- cubus

Matilda


God natt

//Matilda


Finaste, grymmaste, bästaste

Mitt lilla lycko piller! :D <3

// Matilda


True <3


Hola

Hola. Inatt då så har jag haft två knäppisar i sängen. Junior och Skrållan. Somnade inte försen ca 02:00 tiden.

Men aa i morse då åkte vi till ett stall i Ebbared för att kolla på en last träning. Intressant. Dem kast tränade en 4 åring. Sen blev det lite fika och sen gjorde dem grunderna med en till häst. Började även så med fyra åringen, att dem skulle lyssna på marken och så.

Sen så kom mamma och hon hade köpt mat som vi åt i vårt stall. Mc haha.

Tog då in och fixade Hanna och gjorde i ordning i stallet. Borstade ute i solen, skönt. Sedan red jag ett pass i paddocken. Gick bra är nöjd.

När jag sedan när jag kommit hem så gick jag ut en sväng med vovven och fikade, nu då så tittar jag på Maria Wern.

Ååå imon är det skola bläää. Aa men vi hörs imon.

Kram // Matilda


Kalas

Nu blir det kalas! Sedan hem och titta på elfsborg-Halmstad på tv:en! Hörs senare!

/Agnes


Dags att blogga!

Hade inte tid att blogga igår så berättar lite kort om igår och idag!

Matilda sov över igår, hon kom vid två så kollade vi film och massa annat ;) idag åkte hon hem vid elva för hon skulle ha träning. Själv va jag på hööks och fick ett par nya skor för dragkedjan på min ena har gått sönder, sen så va jag i stan en stund innan jag åkte till stallet. Min syrra ville rida Ester (en shettis i stallet) så jag fick ha Almeida idag. Vi red runt lite fram o tillbaka på lite grusvägar osv sen red vi lite i manegen, gick bra och Almeida va ganska mjuk men pigg.

Nu ska jag gå och lägga
Mig, hörs imon!

//Agnes


Hopptränar Hannibal

Hopptränar Hannibal för angelica. En bana på först 1m och sedan 110:)


Träningen

Hade hoppträning idag och det gick super bra! Hannibal va jätte fin och lyssnade super. Värmde upp på en oxer med men bom framför i galopp. Sedan hoppade jag ett räcke diagonalt och en kombination. Gick jätte bra. Sen satte vi ihop allt och hoppade oxern, räcket och konbinationen på ca 90 sen 1m och avslutade allt med en liten bana på 110! Kändes super bra och film kommer upp idag eller imon.
Nu känns det super inför lördag och div1.

Nu ska jag äta och sen fira mamma som fyllde år igår! Så hörs senare.

Kram Matilda


Sen god morgon

Aa vaknade vid halv 10 satte på tvn och gick sedan upp vid tio. Åt frukost och fixade mig och gick sedan ut med hunden. Aa senare blir det pizza innan jag åker till Agnes hörs senare.

Matilda


Dagen

Har väl bara varit hemma. Sara red idag. Men iaf, vaknade vid halv 10 gick upp vid 10. Tog med Skrållis ut på 1 timmes promenad i solen. Sen kollade jag väl på tv och åt frukost. Sen har jag varit ute med Skrållis och vid fyra åkte jag med Agnes för att kolla på hennes hoppträning, hade med skrållan.
Skrållan tyckte det va jätte kul och lekte med många nya hundar. Gick bra för Agnes oxå! Aa kollade då på hoppträningen och sen åkte vi hem och Skrållis va jätte trött. Jag åt kvällsmat och nu sitter jag i soffan och kollar på tv.

Imon får Hannibal vila och jag ska sova hos Agnes. Hörs imon.

/ Matilda


Hoppträning!

Nu blir det hoppträning! Hörs senare!

//Agnes


Min hund och katt och jag

Vet att jag pratar bäbis språk men gör alltid det med mina djur haha <3
/ Matilda


Film!

Ligger i sängen och kollar film på ipaden, ska snart gå och lägga mig! Bloggar imorgon"

/Agnes


Almeida idag

Det blev ett dressyr och bom pass i manegen då det inte fanns någon att rida ut med. Jag började med att rida lite dressyr, eftersom jag red igenom henne bra igår så kändes det att hon var väldigt mjuk och avslappnad idag oxå, sedan hade vi ett litet hinder på ca 50cm och en bom före och efter så tränade lite på det oxå. Allt gick bra och hon va fin :) skrittade henne lite på en grusväg innan vi gick tillbaka till stallet oxå eftersom det va så fint väder ;) imorgon blir det hoppträning! Det blev ju ingen förra veckan så det va ett tag sedan jag hoppade nu så det ska bli kul! Matilda kanske följer med och fotar oxå!

Hörs senare'

//Agnes


Almeida rullar sig


Stallet igår

Jag red dressyr i manegen i kanske 45 min ungefär. Det va bara jag i manegen så det var skönt ;) värmde upp henne på en stor volt i trav, galopp och bytte varv osv. I traven kändes hon fin och väldigt avslappnad redan i början men i galoppen tycker hon att det blir jobbigt, har lite svårt att gå avslappnat och i en form där jag inte behöver hålla i henne mkt. Jobbade därför mkt med galoppen på både stora och små volter, Carl har sagt att det är bra att rida på små volter för då måste hon arbeta så tränade mkt på det, när hon började gå i en bättre form red jag på långsidan och ökade galoppen och på kortsidan försökte jag ha en så kort galopp som möjligt och red på en mellanstor volt ett varav innan jag fortsatte på långsidan igen. Det var mest i början hon var lite svår i galoppen, när jag hade ridit henne mkt på stora o små volter, ökat och minskat galoppen så blev hon mycket mjukare ganska fort faktiskt :) hon gick super i både trav och galopp och kändes verkligen jättefin!

//Agnes


God natt

Precis kollat på film med mamma. Den va bra.

Men kvällstrött som jag är så lägger jag mig nu. God natt. Bloggar mer imon.

Matilda


Ridturen

Åkte vid tre till stallet. Byggde fram hinder. Gjorde iordning hästarna och sedan kom Emma. Hoppade lite. Hoppade en kombination och lite annat. Han var jätte fin, avslutade på ett 110 räcke. Han va super fin! Sen åkte vi hem och nu ligger jag i sängen och kollar på tv.

// Matilda


På väg till stallet

På väg till stallet nu! Bloggar sen!

/Agnes


God natt

Sova nu. Skönt! Har inte hänt jätte mkt idag. Stallet, middag hos morfar. Aa sen varit hemma och inte gjort ngt alls. Imon då ska jag, Thilda och Emma hoppa lite:) ska bli kul. Sen händer väl inte så mkt. Hoppas väl kunna rida Aslan i veckan. Aa men vi hörs imon och förhoppningsvis kommer det bilder efter hoppningen imon;)

// Matilda


Kommer snart!

Kommer snart ett inlägg om hur dressyrlektionen för Carl Hedin igår gick! Har inte hunnit blogga idag, men lägger upp det lite senare idag!

//Agnes


Stallet


RSS 2.0